Έρευνα: Σύμμαχος της καρδιαγγειακής υγείας οι ξηροί καρποί

AA026294

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανοκινεζική επιστημονική έρευνα, τα φιστίκια και γενικότερα οι ξηροί καρποί προστατεύουν την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή από άλλη αιτία.

Την σχετική δημοσίευση της έρευνας στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine»έκαναν οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ του Τενεσί, με επικεφαλής την κινεζικής καταγωγής καθηγήτρια Σιάο Ου Σου.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα στοιχεία για περίπου 205.000 άτομα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, στη διάρκεια μιας περιόδου περίπου έξι ετών. Όσον αφορά το αμερικανικό σκέλος της μελέτης, το συμπέρασμα που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι υπάρχει μειωμένος κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία της τάξης του 21%, για όσους έτρωγαν τα περισσότερα φιστίκια (γύρω στα 18 γραμμάρια την ημέρα). Από την άλλη, το κινέζικο σκέλος της μελέτης διαπίστωσε μια σχεδόν ανάλογη μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 17% για όσους έτρωγαν τους περισσότερους ξηρούς καρπούς.

Και στις δύο χώρες παρουσιάσθηκε μια σχέση ανάμεσα στην αυξημένη κατανάλωση ξηρών καρπών και στην μείωση του κινδύνου για ισχαιμική καρδιοπάθεια και για θάνατο από έμφραγμα, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν κανείς καπνίζει, πίνει αλκοόλ ή πόσο βάρος έχει.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.