Καλλιθέα: Φυλάκισαν και βασάνιζαν επί οχτώ χρόνια 36χρονη (Εικόνες)

Καλλιθέα

Το δράμα μιας 36χρονης γυναίκας από την Καλλιθέα που σε πολλά σημεία θυμίζει την περιβόητη ιστορία στο Κοσταλέξι φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Έθνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας τον Ιούλιο και έπειτα από παρέμβαση των γειτόνων «απελευθερώθηκε» η Μαρία Παπαδοπούλου έπειτα από οχτώ χρόνια εγκλεισμού στο ίδιο της το σπίτι παρά τη θέλησή της. 

Η κατάσταση της υγείας της ήταν ιδιαίτερα βεβαρημένη ενώ έχει χάσει και το ένα της πόδη από τα μακρά βασανιστήρια της 77χρονης που είχε αναλάβει την φροντίδα της καθώς και του 50χρονου συγγενούς της.

Όπως διαπίστωσαν οι αρχές οι δύο συνεργοί κατάφεραν στο διάστημα που πέρασε να αποσπάσουν όλη την ακίνητη περιουσία της 36χρονης αλλά και να εισπράττουν την μηνιαία της σύνταξη ύψους 1,200 ευρώ.

Οι αρχές εξετάζουν τις συνθήκες υπό τις οποίες το διαμέρισμα της Καλλιθέας πέρασε στα χέρια της 77χρονης αφού τους κινούν την περιέργεια οι όροι του συμβολαίου το οποίο αναφέρει ότι πέρασε σε εκείνη το 2008 ως δωρεά ενώ η Μαρία κράτησε την επικαρπία. Συγκεκριμένα σε σημεία του συμβολαίου αναγράφονται:  «σε ένδειξη της προς αυτήν αγάπης και στοργής της, διότι –όπως δήλωσε- την περιποιείται και την προσέχει σαν μάνα της. […] Παραιτείται από κάθε δικαίωμά της να ανακαλέσει τη δωρεά αυτή για κάθε λόγο και αιτία, αναγνωρίζοντας πως γίνεται από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον και από ευπρέπεια».

Η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική καθώς η 36χρονη από το κρεβάτι του νοσοκομείου αναφέρει:

Θα ήθελα να γυρίσω σπίτι μου, αλλά φοβάμαι. Με χτύπαγαν. Δεν μου έδιναν νερό, για να μην κατουριέμαι και λερώνω συνέχεια. Δεν με αγαπάει. Θέλω άλλη γυναίκα να με προσέχει.

Ενώ η γειτόνισσά της η οποία τη βοήθησε να ξεφύγει από το μαρτύριο δηλώνει στην εφημερίδα:

Την ξέρω από μικρή. Ήταν ένα λιγομίλητο, ντροπαλό κορίτσι. Ήμασταν ήσυχοι, η κυρία, που συνέχισε να τη φροντίζει μετά από τον θάνατο της μητέρας της, έμοιαζε πολύ καλή. Της μιλούσε όμορφα και την πρόσεχε, ερχόταν συχνά και κοινωνική λειτουργός. Ώσπου ξαφνικά έβγαλαν τη Μαρία με το κρεβάτι της στον φωταγωγό, χωρίς να μπορούμε να τη δούμε. Μπροστά είχαν κρεμάσει σεντόνια. Όταν τη ρωτήσαμε, μας είπε “με βγάλανε γιατί βρωμούσα”. Ό,τι ακολούθησε δεν περιγράφεται.

Καλλιθέα 1

RoadStory.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.