«Κιχ» στο Salon de Bricolage (Εικόνες – Βίντεο)

Ν. Δραγούμη - Στ. Κιναλόπουλος - Μ. Σολωμού

Έκανε κρύο και μας κέρασε… κρασί (παραλλαγή γνωστού άσματος), στη ζεστή σάλα του «Salon de Bricolage», με πολλά μέλη της να ανταποκρίνονται στο κάλεσμά του αλλά και προσωπικούς του φίλους – και τρόπον τινά συνοδοιπόρους – να δίνουν το παρόν. Ο λόγος για τον Σταυριανό Κιναλόπουλο, ηθοποιό, συγγραφέα και… μιας βραδιάς οικοδεσπότη της – must be there – ιδιωτικής λέσχης όπου και παρουσίασε  το νέο του βιβλίο με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Κιχ» αποσπάσματα του οποίου διάβασαν οι Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού και Γιάννης Στάνκογλου.

Κιχ Salon de Bricolage

Ο Σταυριανός Κιναλόπουλος είναι απόφοιτος Νέου Ελληνικού Θεάτρου Γ. Αρμένη, κατηγορία »εξαίρετου ταλέντου Καρόλου Κουν». Παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στην ιστορία τέχνης, ψυχολογία, εγκληματολογία, φυσιογνωμική και συγγραφή.  Ο ίδιος διδάσκει υποκριτική στο New York Acting Studio και συγγραφή στην πρώτη σχολή Γραφής της Ελλάδας, Tabula Rasa.
Ο Κ.Γεωργουσόπουλος τον βάφτισε ως τον πρώτο έλληνα του Θεάτρου Καταγραφής. Το έργο του Ασανσέρ βραβεύτηκε από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου της UNESCO (I.T.I).

Το Κιχ ως έργο αποτελεί παγκόσμια καινοτομία λόγω των θεατρικών-κινηματογραφικών διαλόγων που γεννιούνται μέσα από τη μυθιστορηματική αφήγηση. Δεν είναι όμως η μόνη καινοτομία, διότι ο Σταυριανός διαλέγει μια ανατροπή-ρίσκο στην αστυνομική πλοκή που δεν έχουμε ξαναδεί. Ένα ρίσκο που ανάλογά του μόνο ο Χίτσκοκ τολμούσε να πάρει. Το «Κιχ» δεν μπορεί εύκολα να ταξινομηθεί ως είδος. Είναι κάτι το νέο, με φρέσκια γραφή, μεστούς και ιδιαίτερους χαρακτήρες, άψογη δραματουργική φόρμα και με ραχοκοκαλιά έναν εξαιρετικά ευφυή μαθηματικό γρίφο. Εδώ είναι και η ειρωνεία της υποθέσεως. Η λύση του γρίφου δίνεται κιόλας απ’ το εξώφυλλο!
Κώστας Γεωργουσόπουλος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.