Dinner με αργεντίνικες γεύσεις στο Bacoa στο Κεφαλάρι!

Το ότι το Bacoa εκτός από αγαπημένο προσωπικό μου στέκι έχει καταστεί σε ένα από τα σημεία αναφοράς των καλοφαγάδων των βορείων προαστίων αλλά και απανταχού της Πρωτευούσης, το έχω ξαναπεί και ξαναγράψει.

Έτσι όταν την Πέμπτη το βράδυ δέχτηκα την πρόσκληση του Γιάννη Καζανίδη, που συνεργάζεται με τον χώρο, βρήκα μια πολύ καλή αφορμή να το ξαναεπισκεφθώ (να ξαναφάω και να ξαναπιώ).

Και εκεί που έλεγα ότι λόγω κακοκαιρίας λίγοι θα είναι εκείνοι που θα τολμήσουν να βγουν από τα σπίτια τους, βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα την εντυπωσιακή σάλα του εστιατορίου να σφύζει από ζωή.

Βέβαια ο Σωτήρης Τσόπελας, ιδιοκτήτης του Bacoa, σαν… μέγιστος οικοδεσπότης που είναι, μας είχε κρατημένο ένα από τα καλύτερα τραπέζια του μαγαζιού στο οποίο το κρέας – μαγειρεμένο  ειλικρινά δεν μπόρεσα να μετρήσω  με πόσους τρόπους – έδινε κι έπαιρνε.

Εξωτικά ορεκτικά, συνταγές από την Αργεντινή και τη Βραζιλία, συνοδεία της απίστευτης λευκής σανγκριάς με βατόμουρο και φραγκοστάφυλο… #ΔενΠεριγράφωΑλλο!

Στην παρέα, εκτός από τον Γιάννη, τον Σωτήρη κι εμένα, το μοντέλο Μανώλης Μπλέτας, ο John Elegance (που με το… «διακριτικό δεν το λες» γέλιο του, ξύπνησε όλο το Κεφαλάρι), ο ανερχόμενος στο κλαμπ των Master PRs Βασίλης Γκουντμάχερ αλλά και οι ηθοποιοί Ιωάννα Ασημακοπούλου και Σόλων Τσούνης από το «Σόι σου» (όχι το δικό σου, του Άλφα)! Α! Ένα γρήγορο πέρασμα έκανε και ο εφοπλιστής Ίωνας Βαρουξάκης.

Και κάπου εκεί στη μέση της βραδιάς ο Γιάννης Καζανίδης άρχισε να διηγείται μερικές από εκείνες τις ιστορίες που λατρεύεις να ακούς, όπως όταν κατά τη δεκαετία του ’90 έφερε στην Ελλάδα τους πρωταγωνιστές του θρυλικού πλέον Baywatch#ΔενΠεριγράφωΑλλοVol2!

Ο φωτογράφος Φίλιππος Πουλής, παρά τις δύο αν θυμάμαι καλά λευκές σανγκριές, τράβηξε τα δύο παραπάνω συμπαθητικά καρέ!

Όρεξη να ‘χουμε και τα λέμε σύντομα!

 

 

 

Θάνος Βάγιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.