«Άνδρες έτοιμοι για όλα» – «Βαλ΄τον υπουργό στην πρίζα»

Διπλή συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας το επιτυχημένο συγγραφικό και σκηνοθετικό δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας, καθώς δύο είναι και οι καινούριες παραστάσεις που φέρουν την υπογραφή τους το φετινό χειμώνα.

Το “Βαλ’ τον υπουργό στην πρίζα” και το “Άνδρες έτοιμοι για όλα”, αποτελούν δύο σύγχρονες κωμωδίες που πραγματεύονται την οικονομική κρίση. Από την πλευρά των “ιθυνόντων” η πρώτη, από την πλευρά των “θυμάτων”, η δεύτερη.

Άνδρες έτοιμοι για όλα

Η παράσταση “Άνδρες έτοιμοι για όλα” βασίζεται στο “Ladies Night” των Νεοζηλανδών Stephen Sinclair και Anthony McCarten , που πρωτοανέβηκε το 1987, και έχει προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα.

Σε μια επαρχιακή  πόλη μια αντροπαρέα, που δοκιμάζεται  από πολλά και πολλαπλά οικονομικά προβλήματα, αποφασίζει να τα λύσει με ένα πρωτότυπο τρόπο. Η απελπισία οδηγεί ένα καφετζή (Κώστας Κόκλας), ένα ταξιτζή (Θανάση Ευθυμιάδη), ένα δημοτικό υπάλληλο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ένα φούρναρη (Κώστας Ευριπιώτη) και ένα σπουδαστή (Μάνος Ιωάννου) να γίνουν στρήπερ. Η παράδοξη επιλογή τους να βγάλουν χρήματα χορεύοντας γυμνοί, αναστατώνει την ζωή τους, την μικρή πόλη και τις γυναίκες τους. (Αντιστοίχως: Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου και Νίκη Λάμη). Άντρες έτοιμοι για όλα. Πέντε Ελληνάρες που ξεπερνούν τον εαυτό τους σε μια καινούργια απολαυστική διασκευή του γνωστού μας θέματος.

Η ηθοποιός Μαίρη Σταυρακέλλη αναλύοντας το περιεχόμενο του έργου, σημείωσε πως “όταν ο βασιλιάς είναι γυμνός, οι πολίτες βγάζουν τα ρούχα τους”, ενώ ο Γιάννης Τσιμιτσέλης από την πλευρά του ανέφερε πως “πρόκειται για έναν συνδυασμό κωμωδίας, δράματος, φάρσας και… στριπτίζ”.

Όλοι οι συντελεστές μίλησαν για ένα έργο ευχάριστο και με πολύ χιούμορ με την Ευαγγελία Μουμούρη να σχολιάζει πως “Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη ατμόσφαιρα της πόλης, σαν παιδιά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίξουν και οι θεατές μαζί μας”.

Συντελεστές:

 Απόδοση – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Χορογραφίες: Ελπίδα Νίνου – Θανάσης Γιαννακόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμών : Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Θανάσης Ευθυμιάδης, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.

Ημέρες και  ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 20:00

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00

Κυριακή 18:00 & 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Πλατεία: 20 €, Εξώστης: 18 €, Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €

Ανέργων: 10 €(απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Προπώληση:

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

Λ.Αλεξάνδρας 106, Τηλ. 210 6457086

Βάλ’ τον υπουργό στην πρίζα

Το “Βαλ’ τον υπουργό στην πρίζα” παρουσιάζει με ξεκαρδιστικό, κατά τους συντελεστές του, τρόπο τα όσα συμβαίνουν στους χώρους εξουσίας και τις “υπόγειες” κινήσεις προκειμένου να μην αλλάξει ουσιαστικά τίποτα στην κοινωνία.

Επτά γελοίοι χαρακτήρες κάνουν ό,τι μπορούν για να συντηρήσουν τις σκουριασμένες δομές έχοντας πάντα στο μυαλό τους το προσωπικό όφελος.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και ο Μιχάλης Ρέππας ανέφεραν πως “το έργο ανέβηκε πριν από 16 χρόνια με το ίδιο σχεδόν καστ και με τον τίτλο “Βγάλ’ τον υπουργό απ’ την πρίζα” διακωμωδώντας την τότε πολιτική κατάσταση”στο καινούριο θέατρο Πειραιώς 131 και έπαιζε για τρία χρόνια”, εκφράζοντας την ελπίδα τους πως και αυτή τη φορά θα τα πάει εξίσου καλά.

Η Βάσω Λασκαράκη μίλησε για μια “καταπληκτική φάρσα με πολλές πραγματικές αναφορές” ενώ τέλος ο Φώτης Σπύρος, ο οποίος κατέχει και τον μεγαλύτερο σε διάρκεια αντρικό ρόλο, δήλωσε ευτυχισμένος για τη δουλειά και τους συνεργάτες του.

Συντελεστές:

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας

Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου

Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Πρωταγωνιστούν: Χρυσούλα Διαβάτη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ρέππας, Σοφία Μουτίδου, Βάσω Λασκαράκη, Χάρης Γρηγορόπουλος, Φώτης Σπύρος, Δημήτρης Λέκκος.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη 20:00

Πέμπτη 21:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 18:00 (λαϊκή) & 21:00

Κυριακή 18:00 & 21:00

Τιμές Εισιτηρίων:

Πλατεία: 20 €, Εξώστης: 17 €, Λαϊκή: 17 € (Σάββατο απόγευμα), Φοιτητικό: 15 €

Ανέργων: 10 € (απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας και του δελτίου ανεργίας)

Προπώληση:

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

Πειραιώς 131, Γκάζι, τηλ. 210 34 50

 

Θάνος Βάγιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.