Άνοιξε τις πύλες του το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Νάουσας

Άνοιξε τις πύλες το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στη Νάουσα.
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια και έχει γίνει θεσμός για τους λάτρεις της 7ης τέχνης με διεθνή ακτινοβολία.

festival tainion naousas

Κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες επωνύμους από το χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου, του τραγουδιού.
Tο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας θεωρείται ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Δέκα χρόνια. 1800 ταινίες. 1700 δημιουργοί. 75 χώρες. Εικόνες. Συναισθήματα. Μουσικές. Εθελοντισμός. Ζωντάνια. Δημιουργικότητα. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία του φεστιβάλ μέχρι σήμερα, που προσδίδουν τον χαρακτήρα του.
Δέκα χρόνια πριν, το 2004, μια παρέα ανήσυχων νέων οραματίστηκε τη δημιουργία ενός φεστιβάλ κινηματογράφου. Έτσι κι έγινε. Επενδύοντας στο αύριο του σινεμά – στον ψηφιακό κινηματογράφο – το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας βρίσκεται στην πρώτη σειρά των εξελίξεων της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Πλέον, το Φεστιβάλ της Νάουσας είναι το μοναδικό φεστιβάλ στην Ελλάδα και ένα από τα ελάχιστα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που διαθέτει ιδιόκτητες υπερσύγχρονες υποδομές ψηφιακού κινηματογράφου με δυνατότητα στερεοσκοπικών προβολών (3D), αξιοποιώντας τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει επενδύοντας στην καινοτομία και προετοιμάζοντας το αύριο. Ταυτόχρονα, παρουσιάζοντας μικρού μήκους ταινίες νέων δημιουργών από όλο τον κόσμο, το Φεστιβάλ φιλοξενεί στις οθόνες του το αύριο του σινεμά.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας είναι μια διοργάνωση πρότυπο για τη δημιουργία ανάπτυξης μέσω του πολιτισμού. Εφαρμόζοντας ένα πρωτοποριακό αναπτυξιακό μοντέλο βασισμένο στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την πολιτιστική δραστηριότητα, ενισχύει την ανάπτυξη στην περιφέρεια και καθιστά τον πολιτισμό αναπτυξιακό εργαλείο συμβάλλοντας στην παιδεία και την ευημερία των πολιτών αποδίδοντας σημαντικό κοινωνικό μέρισμα.

festival tainion naousas 1

Τι θα δούμε στο 10η κατά σειρά διοργάνωση:

Στην επετειακή δέκατη εκδήλωση που θα διεξαχθεί στο διάστημα από 25 έως 29 Σεπτεμβρίου 2013 στους χώρους του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας θα φιλοξενηθούν 213 απολαυστικές ταινίες μικρού μήκους από 50 χώρες.

Το φεστιβάλ με υπερσύγχρονες υποδομές ψηφιακού κινηματογράφου θα πρωτοπορήσει και φέτος εντάσσοντας στο πρόγραμμα του στερεοσκοπικές (3D) ταινίες μικρού μήκους.

Ακόμη, θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με προβολές των Best of των προηγούμενων εννέα εκδηλώσεων(στην οροφή του δημοτικού θεάτρου, κάτω από τα αστέρια, με θέα τον μακεδονικό κάμπο και υπό τη συνοδεία εκλεκτού τοπικού οίνου), εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά και νέους, εκθέσεις φωτογραφίας και μοντέρνας τέχνης, σεμινάρια, έκθεση αρχειακού υλικού από το 2004, αφιέρωμα στον Μιχάλη Κακογιάννη, παιδική μουσική θεατρική παράσταση(«Νταντά εξ ουρανού» με την Ταμίλα Κουλίεβα και τον Φώτη Σπύρου), δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, συναυλίες με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Μύρωνας Στρατής, Ησαΐας Ματιάμπα, Koza Mostra) διημερίδα για το μέλλον της Νάουσας, διαγωνισμοί και πολλές εκπλήξεις για το κοινό. Και όλα αυτά με δωρεάν είσοδο για όλους. Στην τελετή λήξης του φεστιβάλ θα απονεμηθούν και βραβεία, όπως και στις προηγούμενες χρονιές, πολλά από τα οποία καθορίζονται από το κοινό.

festival tainion naousas 2

Το roadstory.gr θα δώσει το παρόν στη φετινή διοργάνωση κατά το τελευταίο τριήμερο, οπότε και θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις και το ενδιαφέρον του φεστιβάλ. Πάρτε λοιπόν οι Θεσσαλονικείς και οι των τριγύρω περιοχών ένα ζεστό πανωφόρι, καλή παρέα και ξέφρενη διάθεση και ελάτε στο ραντεβού που δίνουμε στην πόλη της Νάουσας και το συναρπαστικό φεστιβάλ της!

Νίκος Πιτάνιος

Ακολουθούν μερικά από τα σποτάκια της φετινής διοργάνωσης:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.