[Άποψη] Το βίντεο της αποκάλυψης

  Του Άρη Πετρουλάκη

Στην αρχή ο πολλά βαρύς «ΕΛΛΗΝΑΣ», με την επιθετικότητα και το επιτακτικό του ύφος απεφάνθη -εξασκώντας την προσφιλή του μέθοδο του face control- πως ο παρακείμενος αγοραστής δεν είναι Έλληνας και αφού τονέδιωξε από το πάγκο της λαϊκής που έγινε το συναπάντημα, προέτρεψε τον πωλητή να μην τον εξυπηρετήσει (άρα και να χάσει ένα κομμάτι από το μεροκάματό του). Συνέχισε βρίζοντας τους περαστικούς που θεωρούσε μετανάστες να επιδεικνύει τον άκρατο «Ελληνισμό του» (έχει άραγε αυτός ο Έλληνας ακούσει για κάποιο Καζαντζάκη, κάποιο Παπαδιαμάντη ή ακόμα και κάποιον Όμηρο να υμνούν το φιλόξενο και το ανεκτικό των Ελλήνων) και να διαφημίζει και τις μεθόδους επικράτησης του κόμματός του. Η συνταγή είναι πλέον γνωστή. Τσαμπουκάς πεζοδρομίου με συνοδεία σωματοφυλάκων σε όποιον θεωρείται μετανάστης. Φυσικά αυτή η πρακτική κατά κανόνα εμφανίζεται όταν το θύμα εντοπίζεται αδύναμο και μόνο. Στο εν λόγω βίντεο δε θαυμάσαμε αυτόν τον υπανάπτυκτο ταλιμπάν τον Γεωργούση να επιτίθεται μόνος του σε κάποιον ευμεγέθη διακινητή λευκής σαρκός, μετανάστη πάντως. Το εμετικό παραλήρημα του «θαρραλέου» αυτού ανδρός συνεχίστηκε συμπορευόμενο με επιχειρήματα του στύλ «Το οικονομικό θα λυθεί από τη στιγμή που θα φύγουν οι λαθρομετανάστες» τους οποίους δε παρέλειψε να λούσει με διάφορους χαρακτηρισμούς που ταιριάζουν κυρίως στον ίδιο.Το εύρος και το βάθος της σκέψης που κρύβει η πολιτική του πρόταση είναι εμφατικό καί για την προσωπικότητα του ανδρός. Η δε λατρεία του για τις Χιτλερικές μεθόδους είναι -με τη δική τους ορολογία- εμφανώς ανθελληνική καθώς παραγνωρίζει το γεγονός πως ανάλογα βασανιστήρια είχαν υποστεί οι Έλληνες την χιτλερική περίοδο επειδή δεν υπέκυψαν στη ρητορική των Γερμανών Χιτλερικών την περίοδο που το κόμμα τους βρισκόταν στην εξουσία και η μισή Ευρώπη πολεμούσε με την άλλη μισή. Συνεπώς πρόκειται περισσότερο για Γερμανό Εθνικιστή παρά για Έλληνα ομοϊδεάτη του. Δίχως να έχω την παραμικρή διάθεση να υπερασπιστώ τους Έλληνες Εθνικιστές ( τους οποίους φυσικά διαχωρίζω από τους Ναζί όπως ο εν λόγω κύριος ), όποιος δεν αντιλαμβάνεται την χαώδη διαφορά του παραδοσιακού Εθνικισμού στην Ελλάδα με τον Εθνικισμό που επικαλείται ο Γεωργούσης, προφανώς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς ζούμε, συνεπώς μάλλον για συγκυριακούς λόγους δεν έχει ψηφίσει Χ.Α.

Στη συνέχεια και ενώ ο Γεωργούσης αράζει για καφέ με τη παρέα του και ο οχετός συνεχίζεται και κλιμακώνεται ακάθεκτος, τοποθετούνται επί του μεταναστευτικού και κάποιοι «πολίτες» που όπως ταιριάζουν γάντι στο προφίλ των ψηφοφόρων της Χ.Α. Μικροαστοί ή μικρομεσαίοι μεσήλικες, κάτοικοι υποβαθμισμένης περιοχής,  μάλλον αμόρφωτοι εάν κρίνεις από την δήλωση μιας κυρίας που αναφερόμενη στα μεταναστευτικά ρεύματα του παρελθόντος των Ελλήνων ισχυρίζεται πως «Εμείς όπου πήγαμε, κύριοι ήρθαμε, κύριοι γυρίσαμε». Προφανώς η ελλιπής τής μόρφωση δεν της επιτρέπει να αντιλαμβάνεται πως λέει μια ουρανομήκη ηλιθιότητα, καθώς αδυνατεί να γνωρίζει το σύνολο των Ελλήνων που στο παρελθόν είχαν μεταναστεύσει, ή έστω να μην έχει ακούσει αυτή την πρόσφατη είδηση . Ούτε αντιλήφθηκε πως ο Έλληνας της είδησης δεν έκλεψε για να φάει αλλά για να πλουτίσει.

Το υπόλοιπο κομμάτι του βίντεο είναι μόνο για τολμηρούς. Η αγριότητα και η ωμότητα του λόγου του εν λόγω ουρακοτάγκου δεν χρίζει καν ανάλυσης. Χρησιμεύει όμως για να προβληματίσει τους ψηφοφόρους και κυρίως όσους ψήφισαν ή πρόκειται να ψηφίσουν αυτό το κόμμα υπανθρώπων συμμοριτών. Αρκεί μόνο να τονιστεί η υποκρισία που επέδειξε ο υπεύθυνος προσηλυτισμού, όταν δίστασε να αποκαλύψει στο υποψήφιο μέλος κάτι που άπαντες γνωρίζουμε, ή έστω οφείλουμε να γνωρίζουμε. Πως ο πυρήνας της ιδεολογίας τους είναι ο Χίτλερ και οι μέθοδοί τους είναι ακριβώς οι ίδιοι με των μιλιταριστικών ταγμάτων εφόδου. Ούτε αυτός ο ανόητος ούτε κανείς άλλος, ευφυής ή ανόητος δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν ήξερε, δε γνώριζε.Αυτό το ελαφρυντικό ίσως – και το τονίζω, ΊΣΩΣ – να ίσχυε για τις προηγούμενες εκλογές. Από εδώ και πέρα και κυρίως μετά από την εμφάνιση αυτού του βίντεο, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για την ψήφο του.
Όλοι όσοι αδιαφόρησαν για την υποχρέωση που τους καλεί η δημοκρατία να αναλάβουν, δηλαδή την ψήφο,εκείνοι που προτίμησαν να την διεκπεραιώσουν είτε χαριεντιζόμενοι ελαφρά, είτε ως εκτονωτικό μηχανισμό υποκύπτοντας στην έλξη της δημαγωγίας, ή της κατασκευής εσωτερικών εχθρών, ή σε ακραίες περιπτώσεις προτίμησαν με λυσσαλέο κυνισμό και ανθρωποφαγική διάθεση εκδικητικότητας, να αναγκάσουν το κοινωνικό σύνολο να ανεχτεί τον τίτλο της Χ.Α. ως «κοινοβουλευτικού κόμματος» ας σκεφτούν μονάχα πως τα έβαλαν στη βουλή όντα που δεν μοιάζουν με κανένα ανθρώπινο είδος να δείρουν εκείνους που στο παρελθόν τους είχανε προσφέρει μυθικά εκλογικά ποσοστά.

Λες και επειδή έφαγε ξύλο η Κανέλλη βρήκε κανείς δουλειά.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.