Ένα κτίριο – ξενώνας, σωστός πίνακας

Τοποθεσία: Dalat, Βιετνάμ
Ημερομηνία: Ολοκληρώθηκε το 1990
Αρχιτέκτονας: Dang Viet Nga
Σκοπός: Ξενώνας

Hang Nga guesthouse

Γνωστός και ως Crazy House, ο ξενώνας Hang Nga σχεδιάστηκε από την Βιετναμέζα αρχιτέκτονα Dang Viet Nga και ολοκληρώθηκε το 1990.

Το απόλυτα αντισυμβατικό κτίσμα, συχνά περιγράφεται ως ένα “παραμυθένιο σπίτι”, καθώς το συνολικό του σχέδιο μοιάζει με ένα τεράστιο δέντρο, μέσα στο οποίο ενσωματώνονται γλυπτά, που αντιπροσωπεύουν τη ζωή στη φύση, όπως ζώα, μανιτάρια, ιστοί αράχνης και σπηλιές.

Η Nga έχει παραδεχθεί την επιρροή, που άσκησε στο έργο της, η αισθητική του Καταλανού αρχιτέκτονα Γκαουντί, ενώ όσοι επισκέπτονται τον ξενώνα βλέπουν και στοιχεία από έργα και άλλων καλλιτεχνών, όπως του Σαλβαντόρ Νταλί, αλλά και του Walt Disney.

Han Nga guesthouse

Από τα εγκαίνια του και μετά το κτίριο έχει κερδίσει την αναγνώριση για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και έχει συμπεριληφθεί σε πολλούς ταξιδιωτικούς οδηγούς ως αξιοθέατο, ενώ θεωρείται ως ένα από τα δέκα πιο περίεργα κτήρια του κόσμου, σύμφωνα με την κινέζικη έκδοση της εφημερίδας People’s Daily.

Το εξωτερικό του κτιρίου μοιάζει με ένα πολύ ψηλό δέντρο, που διαθέτει παράθυρα με ανομοιόμορφα ανοίγματα και σχηματισμούς, που θυμίζουν κλαδιά που “μεγαλώνουν” κατά μήκος των τοίχων.

Ο ξενώνας διαθέτει δέκα θεματικά δωμάτια , καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο σε κάποιο ζώο, όπως η τίγρης, ο αετός και το καγκουρό. Όλα τα έπιπλα είναι χειροποίητα και πολλές φορές ενσωματωμένα στους τοίχους των δωματίων, ώστε να ταιριάζουν με το σχήμα τους. Οι διάδρομοι και οι σκάλες που οδηγούν στα δωμάτια έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με σήραγγες και σπηλιές.

Hang Nga guesthouse

Πηγή: newsbeast.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.