Ένα τεχνολογικό χαλί!

Οι περισσότεροι από εμάς ξεφορτώνονται με τη πρώτη ευκαιρία τον παλιό τους υπολογιστή, ακόμη και τα εξαρτήματα του. Κι όμως ο Federico Uribe δίνει τη λύση για την αξιοποίηση των εξαρτημάτων του υπολογιστή, που είτε κάθονται σε μια σκονισμένη γωνία του σπιτιού μας, είτε βρίσκονται προς πώληση σε οποιοδήποτε κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Με το έργο του, ο Federico Uribe, μας παρουσιάζει ένα χαλί το οποίο αποτελείται από εξαρτήματα υπολογιστών και είναι ίσως το πιο περίεργο χαλί που έχετε δει.

Γενικότερα ο εν λόγω καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αντικείμενα από την καθημερινή ζωή για να δημιουργήσει γλυπτά που απεικονίζουν φυτά, ζώα ακόμη και ανθρώπινες μορφές. Σε ένα προηγούμενο έργο του χρησιμοποίησε κάθε λογής βίδες, προκειμένου να δημιουργήσει προτομές ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της Marylin Monroe. Μία από τις τελευταίες του δημιουργίες, είναι αυτό το χαλί, όπου ο Uribe χρησιμοποίησε καλώδια, μητρικές πλακέτες, ανεμιστήρες υπολογιστών, κουμπιά από πληκτρολόγια, οπτικούς δίσκους και ποντίκια της Dell.

«Κάθε αντικείμενο έχει ένα νόημα, κάθε λέξη έχει ένα νόημα», λέει ο ίδιος σε μία συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της έκθεσης The World According to Federico UribeΕνώ συνεχίζει τονίζοντας πως  «μπορούμε να στρεβλώσουμε αυτό το νόημα αν βάλουμε το κάθε αντικείμενο σε ένα διαφορετικό πλαίσιο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που βάζουμε μία λέξη σε διαφορετικό πλαίσιο και δημιουργούμε ποίηση».

Τίνα Ζαβουδάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.