Ένα φθινοπωρινό roadstory!!

Το φθινόπωρο έχει πλέον κάνει αισθητή την παρουσία του και το καλοκαίρι πήρε – επιτέλους! – την απόφαση να μας αποχαιρετίσει. Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια φθινοπωρινή εξόρμηση σε ένα από τα αγαπημένα μου μέρη και – ίσως – ένα από τα πιο όμορφα της Αθήνας… Στον Λόφο Πανί στον Άλιμο!

Αυτό είναι το μέρος που πηγαίνω όταν έχω στεναχώριες και η μοναδική του θέα και τα σοκάκια του με κάνουν να αισθάνομαι αμέσως ηρεμία και γαλήνη. Όμως, ας μη χρονοτριβούμε άλλο… Βούρ… σε ένα έντονα φθινοπωρινό roadstory!

Φθάνω στους πρόποδες του λόφου Πανί και αντικρίζω ένα σταυροδρόμι…

Χωρίς δισταγμούς διαλέγω ένα στενό δρομάκι και ανεβαίνω σιγά – σιγά το λόφο

Το δρομάκι αυτό όμως φαίνεται να μην έχει τελειωμό…

Γι’ αυτό κάνω μια σύντομη στάση και απολαμβάνω τη θέα στη θάλασσα και στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Από την άλλη μεριά απλώνεται το όρος του Υμμητού και στους πρόποδές του διακρίνονται οι περιοχές της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης και της Γλυφάδας.

Τελικά μετά από λίγη ώρα φτάνω στην κορυφή όπου ως δια μαγείας φανερώνεται μπροστά μου ένα μικρό θεατράκι…

… το οποίο θεατράκι κατέχει θέση «φιλέτο» αφού έχει θέα τις περιοχές του Άλιμου, του Παλαιού Φαλήρου μέχρι και τον Πειραιά και φυσικά το γαλάζιο της θάλασσας. Τα σύννεφα όμως μοιάζουν να με περικυκλώνουν απειλητικά και παίρνω το δρόμο της επιστροφής…

… ο οποίος δρόμος δε φαίνεται να είναι και πολύ σύντομος… Τελικά καταφέρνω να βρώ… την έξοδο… σε ένα πάρκο αναψυχής στο κέντρο του οποίου δεσπόζει μία – περίεργη – κατασκευή για ορειβασία!

Όμορφο roadstory, αλλά που θα πάει… θα ξαναγυρίσω σε άλλη εποχή!

Ανδρέας  Σταύρου


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.