«Ακατάδεκτο» φθινόπωρο…

Του Θάνου Βάγιου

ethniki vivliothikiΚυριακή πρωί και παρότι ο περισσότερος… φυσιολογικός κόσμος συνέχισε να κοιμάται εγώ βγήκα και πάλι απ’ τα χαράματα στους δρόμους.

Είχα δει χθες τα προγνωστικά του καιρού, τα οποία μιλούσαν για πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς, οπότε ήμουν προετοιμασμένος.

Η αλήθεια είναι πως η θερμοκρασία είναι αισθητά χαμηλότερη σήμερα κάτι που μάλλον δείχνει ότι ο χειμώνας πλέον δεν είναι και τόσο μακριά. Το θέμα είναι ότι και το καλοκαίρι ουσιαστικά δεν έχει φύγει ακόμη. Μήπως κάτι λείπει;; Το φθινόπωρο που πήγε;

Τα συναισθήματα διττά. Γιατί ενώ όλοι ξέρουμε  – και ας είμαστε ρεαλιστές – ότι ο φετινός χειμώνας κάθε άλλο παρά εύκολος θα είναι, ούτε και το καλοκαίρι που μας πέρασε δεν ήταν το καλύτερο που έχουμε ζήσει. Διαταραγμένη πολιτική κατάσταση, συνεχής αύξηση της ανεργίας κλπ. κλπ. Δεν θα τα αναφέρω όλα τώρα. Είπαμε σήμερα είναι Κυριακή…

panepistimiouΠηγαίνοντας λοιπόν προς το γραφείο και περνώντας από την Πανεπιστημίου, είπα να τραβήξω δυο φωτογραφίες όμορφες, ήρεμες. Ημέρα ανάπαυλας σήμερα και το κέντρο της Αθήνας, άδειο και φωτεινό.

Το φθινόπωρο μπορεί να μη μας τίμησε φέτος και ο χειμώνας, μαζί με όσα κουβαλάει, να πλησιάζει αγριεμένος και απειλητικός αλλά εμείς θα τα καταφέρουμε!! Και δεν θα πρέπει να το διαπραγματευτούμε στιγμή!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.