Ένταση στη Χαλκιδική για τα μεταλλεία χρυσού

Ένταση και πάλι στο ρέμα Καρατζά στο δάσος των Σκουριών, μετά τις πρωινές προσαγωγές τριών γυναικών από τους αστυνομικούς. Όπως γράφει το thesstoday, περίπου 500 άτομα έχουν συγκεντρωθεί από όλες τις γύρω περιοχές για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση που δέχθηκαν νωρίτερα οι γυναίκες που ανέβηκαν στο βουνό καθώς και για τις προσαγωγές των 3 γυναικών.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων τα χημικά ρίχνονται σε ευθεία βολή ενώ στο σημείο βρίσκονται μόνο άντρες αφού οι γυναίκες της περιοχής έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί στην είσοδο των μεταλλείων στις Σκουριές, όπου και εκεί σύμφωνα με πληροφορίες δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από τη χρήση χημικών.

Οι κάτοικοι ζητούσαν να δουν αν υπάρχει άδεια για την υλοτόμηση του δάσους καθώς και άδεια για τη συνέχιση των έργων από την Ελληνικός Χρυσός. Αστυνομικοί αναφέρουν ότι υπήρξε τραυματισμός αστυνομικού από καραμπίνα, ενώ οι κάτοικοι κάνουν λόγο για προβοκάτσια, καθώς υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε διαδηλωτής που να έφερε όπλο.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειανατολικής Χαλκιδικής Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνάντησής τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως παράνομες τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων. Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, οι τραυματίες, τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια, έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.