Έτοιμο το «Σπίτι του ηθοποιού»!!

Ήταν το όραμά της, που με συνέπεια για δέκατες το έκανε καθημερινότητά της, ζώντας μαζί του, για να είναι σήμερα γεγονός. Η Άννα Φόνσου, σταρ της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά, καλλονή, γυναίκα με πεπρωμένο και παρελθόν να πατάει στην προσφυγιά και στην εργατιά της Καισαριανής, κυριολεκτικά αφοσιώθηκε στο «Το Σπίτι του Ηθοποιού».

Ένα μέρος που οι καλλιτέχνες θα βρίσκουν καταφύγιο, ζεστασιά, αξιοπρέπεια όταν οι αυλαίες έχουν κατέβει οριστικά. Στον πεζόδρομο της οδού Παναθηναίων, από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, παρουσία της Άννας Φόνσου, έγιναν τα εγκαίνια αυτής της στέγης που είχε ανάγκη η μεγάλη οικογένεια των ηθοποιών, με συγκίνηση, φορτισμένη ατμόσφαιρα και παρουσία όλων.

Εκεί, η Μάρθα Καραγιάννη, η Νόρα Κατσέλη, η Μιμή Ντενίση, ο Χάρης Ρώμας, Νίκος Βερλέκης και η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου. Όλοι τους βοηθοί και συνοδοιπόροι της Άννα Φόνσου σε έναν στόχο ζωής για εκείνην, που παρέσυρε με το πάθος της, όλους τους άλλους. Στα εγκαίνια και ο Ανδρέας Μπάρκουλης. Ο γόης, ο πρωταγωνιστής που γεύτηκε όσο λίγοι την λατρεία του γυναικείου κοινού, σε όλες τις εποχές, μαζί με την οικογένειά του θα είναι ο πρώτος που αποκτά μια στέγη στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Όπως έπρεπε, όπως ταίριαζε, όπως άρμοζε. Γιατί το γέλιο, το όνειρο, το υλικό για φαντασία των ανθρώπων του θεάματος είναι ανεκτίμητο. Και γιατί οι κοινωνίες, όποιο κομμάτι τους παραμένει υγιές και όχι κακοφορμισμένο, οφείλει να λέει «ευχαριστώ».

Η Άννα Φόνσου τα κατάφερε! Μακάρι να κλωνοποιηθεί και το πείσμα, η αφιέρωση, το πάθος της να εξαπλωθούν σαν ίωση στους νέους και τους παλιότερους σταρ, σελέμπριτι, ή απλούς εργάτες της τέχνης τους.

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.