Αίσιο τέλος στην υπόθεση ομηρείας στις φυλακές από τον Ριζάι

Έληξε χωρίς απρόοπτα το βράδυ  της Κυριακής η υπόθεση ομηρίας στο Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου που διαδραματιζόταν από το Σάββατο το βράδυ, με δράστες και πρωταγωνιστές  τον Αλκέτ Ριζάι και δύο ακόμα υπηκόους Αλβανίας, έγκλειστους των φυλακών.

Το χρονικό ξετυλίχθηκε από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν ο ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, μαζί με δυο συνεργούς κρατούσαν ως ομήρους έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις φυλακές Μαλανδρίνου ζητώντας να τους αφήσουν ελεύθερους. Αναλυτικά τα αιτήματά τους αποτέλεσαν η χορήγηση αυτοκινήτου για να διαφύγουν απ΄ τη φυλακή, ενώ παράλληλα ζητούσε και να μην τον ακολουθήσει κανείς. Απ’ την πρώτη στιγμή έφτασαν στο σημείο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και άνδρες του ΕΚΑΜ για να επέμβουν σε οποιαδήποτε περίπτωση. Ο ίδιος μάλιστα απειλούσε πως αν δεν του ικανοποιηθούν τα αιτήματα, θα πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό, φτιαγμένο από πυρίτιδα και θα σκοτώσει τους ομήρους με ένα μαχαίρι, με το οποίο ήταν οπλισμένος.

Μετά  από πολύωρες και επίπονες διαπραγματεύσεις, παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής στις ειδικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ., που είχαν εισέλθει στο χώρο. Απελευθερώθηκαν οι πέντε όμηροι, οι οποίοι είναι όλοι καλά στην υγεία τους και όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες έφεραν αντικείμενα που προσομοίαζαν με εκρηκτικά, τα οποία μπορούσαν να ενεργοποιηθούν-εκραγούν με τηλεχειρισμό.Οι τρεις δράστες έχοντας στην κατοχή τους δυο αυτοσχέδια μαχαίρια – λάμες και ισχυριζόμενοι ότι κατέχουν ποσότητα ενεργών εκρηκτικών, τα οποία δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα κασετόφωνο τυλιγμένο με ταινίες για να μοιάζει με εκρηκτικό μηχανισμό απειλούσαν για τη σωματική ακεραιότητα των ομήρων αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματα τους.

Άνθρωπος κλειδί στην αίσια έκβαση υπήρξε ο διοικητής των ΕΚΑΜ και παλιός γνώριμος του Ριζάι καθώς τον είχε συλλάβει όταν είχε αποδράσει στο παρελθόν. Μάλιστα όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο κακοποιός και οι συνεργοί του ήταν υπό την επήρεια ουσιών, οι οποίες τους κράτησαν και σε επαγρύπνηση για 40 ώρες.Ωστόσο μόλις τελείωσαν οι ουσίες αποφάσισαν να παραδοθούν. Προκαλεί πάντως έκπληξη το γεγονός ότι ο Ριζάι παρέμενε στις συγκεκριμένες φυλακές, παρά τα κρούσματα με δεσμοφύλακες να του παρέχουν βοήθεια και του μεταφέρουν ναρκωτικά.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.