Αεροπορικό δυστύχημα στην Ουκρανία

Αεροπορικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον πέντε επιβάτες, ενώ ένας ακόμη αγνοείται χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο του Donetsk στην Ουκρανία, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. όταν αεροσκάφος τύπου Αντόνοφ ΑΝ-24 που μετέφερε 45 επιβάτες, προσγειώθηκε εκτός του αεροδιαδρόμου. Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Οδησσό, μετέφερε φιλάθλους για τον αγώνα Champions League ανάμεσα στην τοπική Sakhtar και την γερμανική Borussia Dortmund.

Αν και η σύγκρουση με το έδαφος ήταν ισχυρή και  η άτρακτος γύρισε ανάποδα και έσπασε σε τρία κομμάτια, οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες έχουν ανασυρθεί σώοι,ενώ δώδεκα έχουν τραυματιστεί ελαφρά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι επιβαίνοντες, κατά την προσγείωση στο αεροδρόμιο υπήρχε πυκνή ομίχλη και ένιωσαν πως το αεροπλάνο ξέφευγε της πορείας του. Οι περισσότεροι κατάφεραν να βγουν από τις σχισμές που είχαν δημιουργηθεί από την πρόσκρουση στην καμπίνα με τη βοήθεια των μελών του πληρώματος. Λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση, και ενώ οι περισσότεροι επιβάτες είχαν απομακρυνθεί το αεροσκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος αν και πληροφορίες από ξένα μέσα αναφέρουν πως εκδηλώθηκε μια φωτιά εν πτήσει, η οποία όμως σβήστηκε γρήγορα. Έτσι παραμένει άγνωστο αν επηρέασε τα όργανα πλοήγησης και οδήγησε στην αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Donetsk, την ώρα μάλιστα που την περιοχή είχε καλύψει πυκνή ομίχλη.

 

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.