[ΑΘΛΗΤΙΚΑ] Χούλιο Ιγκλέσιας: Από τα γκολπόστ στο… τραγούδι

 Το όνομα του Ισπανού Χούλιο Ιγκλέσιας,  έχει ταυτιστεί στο μυαλό χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως, με τον έρωτα. Ο πλέον αναγνωρίσιμος λατίνος τραγουδιστής έχει κατακτήσει την κορυφή με τις αμέτρητες επιτυχίες του στον χώρο της μουσικής, με αποτέλεσμα να βρίσκεται επάξια στην ελίτ των πιο επιτυχημένων καλλιτεχνών. Έτσι ο 70χρονος σήμερα Χούλιο, έχει καταστεί ένας διαχρονικός θρύλος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. «Τι σχέση  έχουν όλα αυτά με τον αθλητισμό; » θα αναρωτηθεί κάποιος εύλογα. Kι όμως το roadstory.gr έχει την απάντηση.

Ο νεαρός Χούλιο, κατά τις νομικές του σπουδές στην πόλη της Μαδρίτης, ανέπτυξε μια άλλη πτυχή του ταλέντου του, την οποία λίγοι γνωρίζουν. Αυτή του ποδοσφαιριστή(!)  Το όνομα του  Χούλιο Ιγκλέσιας φιγουράρει στη λίστα των τερματοφυλάκων της τεράστιας Ρεάλ Μαδρίτης εκείνης της περιόδου ( στην φωτογραφία απεικονίζεται το δελτίο του ως ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης).


Τι συνέβη όμως και αντί για έναν γνωστό τερματοφύλακα μιλάμε για έναν μύθο του ερωτικού τραγουδιού; H μοίρα έπαιξε ένα άσχημο παιχνίδι στον νεαρό ποδοσφαιριστή, το οποίο έμελλε να αλλάξει την ζωή του για πάντα. Στις 22/9/63 ο 20χρονος Χούλιο ενεπλάκη σε ένα σοβαρότατο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. » Έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τραυματιστώ σοβαρά. Για τρία χρόνια ήμουν πάρα πολύ άρρωστος και οι γιατροί πίστευαν ότι δεν θα ξαναπερπατήσω» θυμάται μετά από χρόνια ο ίδιος. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο δεν αρκούσε πλέον. Όντας παράλυτος για μεγάλο χρονικό διάστημα ήξερε καλά πως η καριέρα του σαν τερματοφύλακας είχε σταματήσει βίαια και δυστυχώς για τον ίδιο οριστικά.

Περίλυπος, άρχισε να γράφει μελαγχολικά ποιήματα για την άσχημη κατάσταση στη οποία βρισκόταν. Μια νοσοκόμα μάλιστα του προσέφερε μια κιθάρα για να συντροφεύει τις στιγμές μοναξιάς του, αλλά και ως θεραπευτικό μέσο για να βελτιώσει την επιδεξιότητα στα χέρια του, μετά το ατύχημα.  Ο ίδιος δεν έπαψε να αναπολεί τις στιγμές που ήταν αθλητής στην αγαπημένη του Ρεάλ και ο πόνος του έβγαινε στα κομμάτια που συνέθετε, τις ατελείωτες ώρες στο νοσοκομείο. Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξαναπερπατήσει, όμως  δεν μπορούσε να επανέλθει στον αθλητισμό. Η ιστορία θέλει έναν μουσικό παραγωγό να μαθαίνει για το ανερχόμενο ταλέντο του Ιγκλέσιας και να τον προσεγγίζει αμέσως μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο. Η συνέχεια είναι πλέον γνωστή. Μπορεί ο αθλητισμός να έχασε έναν ποδοσφαιριστή, το κοινό όμως κέρδισε όμως έναν από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Κώστας Παπαγεωργίου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.