Αλλαγή της απόφασης του Αρείου Πάγου για το χαράτσι

Κανονικά θα εισπράττεται το ειδικό τέλος ακινήτων από τη ΔΕΗ μέσω των λογαριασμών της Επιχείρησης, μετά την οριστική απόφαση του Aρείου Πάγου στο αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η υπ’ αριθμ. 1101/2012 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωση του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου, ανέφερε ότι ακόμα δεν έχει ενημερωθεί επίσημα.
Ωστόσο, όπως είπε «είναι προφανές ότι θα σεβαστώ την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το πρόβλημα, εξάλλου, αφορά το επόμενο εξάμηνο, διότι μετά, το ΕΕΤΗΔΕ θα ενσωματωθεί στον ενιαίο φόρο για τα ακίνητα».

«Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπόψη του Ανωτάτου Δικαστηρίου τους επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν να μην διαταραχθεί το σύστημα είσπραξης του ΕΕΤΗΔΕ μέσω της ΔΕΗ. Και για τους πολίτες, εξάλλου, είναι ευκολότερη η πληρωμή μέσω της ΔΕΗ και όχι μέσω των ΔΟΥ, γιατί υφίστανται μεγαλύτερη ταλαιπωρία», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζουν την αντιλαϊκή προοπτική της απόφασης του Αρείου Πάγου καθώς και πως η απόφαση είναι αυτή που ήθελε η κυβέρνηση με στόχο τη διατήρηση των σκληρών μέτρων για τους Έλληνες πολίτες.

Έτσι το χαράτσι της ΔΕΗ θα εισπράττεται κανονικά και οι πολίτες θα το πληρώνουν στα αρμόδια κέντρα μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Διατηρείται πάντως η απόφαση για την απαγόρευση της διακοπής του ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του από τους καταναλωτές.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.