Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αηδόνης

Την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την ανεξαρτητοποίησή του γνωστοποίησε ο Χρήστος Αηδόνης σε δισέλιδη επιστολή, που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο κ. Αηδόνης κάνει λόγο για «προσπάθεια εκμετάλλευσης, απ΄όλα τα κόμματα, του σκανδάλου της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ καταλογίζει στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Ευ. Βενιζέλο προσπάθεια αποποίησης των πολιτικών του ευθυών για τη διαχείριση της λίστας.«Είχα την ψευδαίσθηση ότι αυτές τις ευθύνες θα τις αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να απελευθερώσει το Κίνημα από την επιχειρηρούμενη συλλογικοποίηση του προβλήματος, και κατ΄επέκταση και την τρικομματική κυβέρνηση, και να μην κρύβεται πίσω από την απειλή της αποσταθεροποίησης του κυβερνητικού σχήματος» σημειώνει ο κ. Αηδόνης και προσθέτει:
«Η δημοκρατία μας απέδειξε στις πρόσφατες εκλογές πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Δεν δέχομαι πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ολισθήσει εκ νέου και να πορευτεί και με άλλα ενοχικά σύνδρομα, πέραν αυτών που του φορτώθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο».

Παράλληλα, ο κ. Αηδόνης επισημαίνει ότι ο ίδιος διαφώνησε με το ισχύον καθεστώς που επιτρέπει, όπως λέει, την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, αλλά δίνει και τη δυνατότητα σε πολιτικές πλειοψηφίες να «στρογγυλεύουν ευθύνες στο όνομα κομματικών σκοπιμοτήτων, που σκιάζουν ακόμα περισσότερο την πολιτική ζωή του τόπου». Ο κ. Αηδόνης σημειώνει: «Δεν επιθυμώ να συμμετάσχω σε κανέναν μηχανισμό συγκάλυψης ευθυνών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και απαξίωσης του πολιτικού και θεσμικού μου ρόλου. Σε κανέναν μηχανισμό πολιτικού κανιβαλισμού». Και καταλήγει: «Θα στηρίζω τη σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης ως την πλέον κατάλληλη πολιτική συνταγή, δεν θα στηρίξω, όμως, περαιτέρω υφεσιακές πολιτικές, καθώς και πρόσωπα, που λειτουργούν επιζήμια για το μέλλον του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης».

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.