Απελευθερώνονται τα δικαιώματα τoυ πιο επικίνδυνου βιβλίου στον κόσμο!

meinΣτο τέλος του 2015 τα δικαιώματα του βιβλίου με τίτλο ‘Mein Kampf’ (Ο Αγών μου), το οποίο είχε γράψει ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ όσο βρισκόταν φυλακισμένος για προδοσία στις αρχές της δεκαετίας του 1920, θα σταματήσουν να βρίσκονται στην δικαιοδοσία της Γερμανικής κυβέρνησης.

Το παραπάνω είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό γιατί όσο τα δικαιώματα ελέγχονταν από την ίδια την κυβέρνηση της Γερμανίας κανείς εκδότης ή συγγραφέας δεν είχε το δικαίωμα να εκδώσει αναθεωρημένη εκδοχή του χειρόγραφου, αλλά μόνο την αυθεντική.

Τον Δεκέμβριο όμως του 2015 τα δικαιώματα του βιβλίου του Χίτλερ θα απελευθερωθούν και ο καθένας θα έχει το δικαίωμα να εκδίδει ελεύθερα, και χωρίς κυρώσεις, ακόμα και παρερμηνευμένες εκδοχές του!

Όπως λένε οι ακαδημαϊκοί, το να μπορεί ο καθενάς να σχολιάσει το συγκεκριμένο κείμενο και να εκδίδει τις ιδέες του πάνω σε αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς στις σελίδες του, ο δικτάτορας έχει αποτυπώσει τις σκληρές ρατσιστικές και αντι-σημητικές του απόψεις, και γι αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο θεωρείται η Βίβλος του ναζισμου.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προσπαθεί να βρει μία νομική λύση για να κατοχυρώσει και πάλι νομικά το περιεχόμενο του κειμένου, αλλά προς το παρόν το ζήτημα βρίσκεται στον αέρα.

Roadstory.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.