Απεργιακές κινητοποιήσεις παραλύουν τη χώρα

Σε απεργιακό κλοιό κινείται από σήμερα η χώρα, με τον  χορό των κινητοποιήσεων να ανοίγεται σήμερα από τους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία με απόφαση της ΕΣΗΕΑ. Η απεργία των δημοσιογράφων ξεκινά στις 6 το πρωί της Τρίτης και θα διαρκέσει έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτήριο της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Εργασίας, για τη διεκδίκηση της διατήρησης των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις δώδεκα το πρωί μέχρι τη λήξη του πρωινού ωραρίου εργασίας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια για τις αλλαγές στο σύστημα υγείας και την αποτροπή των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας και των επιταγών της τρόικας.

Παράλληλα, το επιβατικό κοινό στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα ταλαιπωρηθεί, αφού τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία θα μείνουν σήμερα ακινητοποιημένα, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο ΟΑΣΘ ανακοίνωσε απεργία για αύριο, καθώς τα λεωφορεία της συμπρωτεύουσας θα κινούνται με προσωπικό έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως επίσης και το μετρό, του οποίου τα δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο δεν θα πραγματοποιούνται. Σε ότι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Τετάρτη ο τομέας της Υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί και οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, αλλά και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία θα συμμετέχουν, παράλληλα, δάσκαλοι και καθηγητές, όπως ήδη έχουν ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Ακόμη, 48ωρη απεργία έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από τις έξι το πρωί της Πέμπτης, με προοπτική κλιμάκωσης, αν δεν λάβουν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον υπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μάλιστα το πρωί της Πέμπτης θα γίνει συγκέντρωση στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου.

Στους δρόμους θα βρίσκονται, επίσης, και οι αγρότες της Βοιωτίας που αποφάσισαν να συγκεντρωθούν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης στον Ορχομενό και το μεσημέρι να κατευθυνθούν προς το Κάστρο Βοιωτίας που βρίσκεται δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.