Απεργιακός κλοιός σφίγγει γύρω από την κυβέρνηση


Notice: Undefined variable: counter in /var/www/vhosts/roadstory.gr/httpdocs/wp-content/themes/advanced-newspaper/inc/theme-gallery.php on line 43

imagesΣυνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποκορύφωμα τη γενική 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη. Για τη σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν έχουν προγραμματιστεί διαρκείς γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε όλους τους πρωτοβάθμιους συλλόγους – μέλη της Ομοσπονδίας.

Στις 12.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη, από την οποία θα ξεκινήσει και πάλι μηχανοκίνητη πορεία. Ανάλογες, μηχανοκίνητες πορείες, έχουν σχεδιαστεί για και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το απόγευμα διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των δημοτικών υπαλλήλων στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ καθώς και συναυλίες καλλιτεχνών.

Στις 11:30 το πρωί της Τρίτης 16 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

Στην απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ καθώς επίσης και οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ θα συμμετάσχουν και οι εκπαιδευτικοί.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ

Εμπόδια θα συναντήσουν στις μετακινήσεις τους οι πολίτες καθώς την Τρίτη 24ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό, ενώ στάσεις εργασίας ανακοινώθηκαν σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ετσι τα τρένα του ΟΣΕ δεν θα πραγματοποιούν κανένα δρομολόγιο, ενώ ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν και οι συρμοί του Προαστιακού.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας στην έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον ΟΤΕ.

Το βράδυ στις 8.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με προσπάθεια συμμετοχής όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία, ενώ θα γίνει προσπάθεια και για συναυλία συμπαράστασης.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή.

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ

Παράλληλα, στην έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων αποφασίστηκε το τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό.

Στην πλειονότητά τους οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι έθεσαν στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.

Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.