[ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ] «Μέρες ραδιοφώνου» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με γρήγορους ρυθμούς και εξαιρετικά καλοδουλεμένη δομή που δημιουργεί συναισθήματα νοσταλγίας στους φίλους του ραδιοφώνου… 

Ξεκινώντας από το 1938, με τη δημιουργία της ελληνικής ραδιοφωνίας, παρακολουθούμε  ένα μουσικό ταξίδι τριών ωρών με υπαρκτά πρόσωπα και φανταστικούς ήρωες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή στο πλέον αγαπητό και «μαγικό», σύμφωνα με το Μ. Χατζιδάκι, μέσο.

Η συνεχής αλλαγή σκηνών αλλά και τα εντυπωσιακά (σε όψη και αριθμό) κοστούμια αιχμαλωτίζουν το βλέμμα του κοινού.

Όσο για τις ερμηνείες, τα ονόματα και μόνο μιλούν από μόνα τους. Η Ελένη Δήμου με τη βαριά χαρακτηριστική χροιά και την εντυπωσιακή – αρχοντική εμφάνιση. Ο Παναγιώτης Πετράκης που συνεχίζει να εκπλήσσει με το εύρος των δυνατοτήτων του. Ο Μιχάλης Μαρίνος που τον γνωρίσαμε μέσα από μια εντελώς διαφορετικής αισθητικής τηλεοπτική δουλειά και ανταποκρίνεται αξιοπρεπώς σε κάτι και για τον ίδιο πρωτόγνωρο. Η Χαρά Κεφαλά που… δεν λέω κάτι άλλο. Απλά ακούστε την!  Τέλος, ο εμπνευστής της παράστασης, Μάκης Δελαπόρτας, που εκτός από τα κείμενα, μας μεταφέρει και από σκηνής στο κλίμα της εποχής.

Δεν μπορούμε να μην κάνουμε αναφορά και στους δύο νεότερους συμμετέχοντες, το Γιάννη Μαθέ και την Άρτεμις Ματαφιά, καθώς και στην πραγματικά ακούραστη πενταμελή ορχήστρα αποτελούμενη από πιάνο, κιθάρα, πνευστά, μπάσο και τύμπανα.

Κείμενο: Θάνος Βάγιος

Φωτογραφίες: Μαριέττα Τούτση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.