Απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου


Notice: Undefined variable: counter in /var/www/vhosts/roadstory.gr/httpdocs/wp-content/themes/advanced-newspaper/inc/theme-gallery.php on line 43

Την απόρριψη όλων των βασικών ενστάσεων που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φ. Κατσιγιάννης, το δικαστήριο έκρινε νομικά αβάσιμη την ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος, που είναι η δωροδοκία. Στο σκεπτικό του, επικαλέστηκε και τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος δεν θέτει πλέον ως προϋπόθεση τη δίωξη του υπαίτιου για βασικό αδίκημα.

Αντίστοιχα απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για ακυρότητα της προδικασίας, για την κλήτευση Τσοχατζόπουλου, για την εκκρεμοδικία κ.α.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας επί της ενστάσεως της Βίκυς Σταμάτη για τον τόπο τέλεσης της αποδιδόμενης σε αυτήν νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα. Αν δηλαδή είναι η Ελλάδα ή η Ελβετία.

Η υπεράσπιση του πρώην υπουργού υπέβαλε αίτημα για την κλήση του ΚΥΣΕΑ -της επίμαχης περιόδου- προσθέτοντας στους μάρτυρες που ζητά να κληθούν και τους πρώην υπουργούς Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος το 2009 είχε αντιπαρατεθεί στη Βουλή με τον τότε υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα των υποβρυχίων. Με το αίτημα του πρώην υπουργού συντάχθηκε ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γ.γ. του ΥΠΕΘΑ Γιάννης Σμπώκος.

Η Πολιτική Αγωγή είπε στο δικαστήριο, ότι δεν συναινεί στο αίτημα επιφυλασσόμενη να τοποθετηθεί, όταν της δοθεί ο λόγος.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.