Απόφαση-καταπέλτης για τον Τσοχατζόπουλο στην πρώτη δίκη

Μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις δίκες κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, με το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο.

Πιο ειδικά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοίνωσε την επιβολή  μη ανασταλτικής ποινής επτάχρονης φυλάκισης, προστίμου 520.000 ευρώ καθώς και της δήμευσης του πολύκροτου ακινήτου   της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, η ποινή έπεται της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες» για τα έτη 2006 -2009.

Κατά την παρουσίαση των τεκμηρίων στη δικαστική αίθουσα, τονίστηκε η παράλειψη δήλωσης καταθέσεων, μετοχών και αξιόγραφων αξίας περίπου 50.000 ευρώ το 2006 καθώς και τη διάπραξη ανάλογων παραλείψεων το 2007. Χαρακτηριστικά, κατηγορήθηκε  για την παράλειψη δήλωσης ποσών περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 καταθέσεων 20.000 ευρώ καθώς και  την παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Όπως φαίνεται από την απόφαση δεν λήφθηκε υπ όψιν η γνωμάτευση του εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία οι εν λόγω αποκρύψεις οφείλονται στο δόλο και έτσι η ποινή θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερη κατά τρία χρόνια.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.