Αρχίζει το ματς! Ποδοσφαιριστές για μία ώρα ή… κάτι τέτοιο

Εκτός από την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού, υπάρχει ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα για τους ποδοσφαιρόφιλους την συγκεκριμένη περίοδο κάθε χρόνο. Οι ομάδες έχουν τελειώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, το πρωτάθλημα αργεί ακόμα να ξεκινήσει και το ποδόσφαιρο μας λείπει. Η λύση είναι απλή. Συγκεντρώστε την παρέα σας μόλις πέσει ο ήλιος, πηγαίνετε στο πλησιέστερο γήπεδο 5×5 και γίνετε εσείς οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού!

29069_106742006038332_1484677_n

Η ιδέα του 5×5 ξεκίνησε από την Αμερική, όταν παιδικές ομάδες έπαιζαν ποδόσφαιρο στις κλειστές εγκαταστάσεις των γηπέδων μπάσκετ για να προστατευτούν από την βροχή. Γρήγορα ο ρυθμός και η ευκολία του παιχνιδιού έκαναν το νέο «άθλημα» ιδιαίτερα αγαπητό. Σήμερα τα γήπεδα 5×5 βρίσκονται παντού, ανοίγοντας τις πόρτες τους σε μικρούς και μεγάλους και δίνοντας τους την ευκαιρία να νιώσουν για λίγο ποδοσφαιριστές με μικρό κόστος.

Τι κάνουμε πριν το παιχνίδι;

Επειδή τις περισσότερες φορές οι παίκτες δεν είναι αθλητές, είναι απαραίτητο ένα καλό ζέσταμα με διατάσεις για να αποφύγουμε τραυματισμούς και το «πιάσιμο» την επόμενη μέρα. Πάτε λοιπόν ένα δεκάλεπτο πριν από την «σέντρα» και αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνηθίσει το σώμα σας στην άσκηση. Επίσης, καλό θα είναι να μην έχουμε φάει λίγο πριν το ματς, διότι η ένταση του αγώνα μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στην αναπνοή, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

ghpedo 5x5

Το ματς!

Εδώ οι παίκτες έχουν την ευκαιρία να πάρουν ρόλους μέσα στον χώρο, να οργανωθούν με βάση τις τακτικές που προτιμούν και να καταστρώσουν ένα ολοκληρωμένο αγωνιστικό πλάνο, όπως οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Δύο άμυνα, δύο επίθεση, διάταξη με μορφή Υ, ρόμβος, ή απλά καμία τακτική όταν στόχος είναι αποκλειστικά η διασκέδαση. Το 5×5 είναι εγκεφαλικό παιχνίδι, στηρίζεται στις πάσες και όχι στις ατομικές ενέργειες, οπότε όλοι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Ο καθένας κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, με τον τρόπο που μπορεί και όταν μπορεί. Γνωρίστε τα προτερήματα και τις αδυναμίες των συμπαικτών σας, παίξτε με μυαλό και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Το 5×5 μπορεί να γίνει μια συνήθεια, μια συνάντηση της παρέας σε εβδομαδιαία βάση για να ξεφεύγουν όλοι από την καθημερινότητα. Επίσης, εκτός από την διασκέδαση που προσφέρει, είναι ένας πολύ καλός τρόπος εκγύμνασης, ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, που δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να φροντίζουν την υγεία  του σώματός τους σε καθημερινή βάση. Ας αφήσουμε το PRO στο Ρlaystation και ας πάμε να παίξουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι σε πραγματικές συνθήκες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις. Βάλτε τα αθλητικά σας, πάρτε τους φίλους σας και φύγαμε!

 

Κώστας Παπαγεωργίου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.