Αχιλλέας Μπέος – Απο την ποδοσφαιρική πιάτσα στην πολιτική σκηνή

Πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου, στηριζόμενοι στην αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό τους, βρήκαν κατά καιρούς πρόσφορο έδαφος στην πολιτική σκηνή της χώρας. Έφτασε, λοιπόν. η ώρα και για έναν από τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιρικούς παράγοντες. Η ιδέα της υποψηφιότητας του Αχιλλέα Μπέου στις δημοτικές εκλογές, συζητιόταν έντονα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στα στέκια του Βόλου.

mpeos

Μετά την πανηγυρική του δικαίωση και αποφυλάκιση το καλοκαίρι, ο  πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου φαινόταν έτοιμος για ένα δυνατό comeback στα πράγματα. Αυτό δεν έγινε στο αντικείμενο που τον ξέραμε μέχρι σήμερα, καθώς η απαγόρευση ενασχόλησης με οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα παραμένει ακόμα σε ισχύ. Η επιστροφή του όμως είναι γεγονός, κάνοντας μια νέα αρχή στο πολιτικό προσκήνιο ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».

Ο Αχιλλέας Μπέος είναι πρόσωπο αμφιλεγόμενο. Άλλοι τον μισούν και άλλοι τον λατρεύουν, για τις δηλώσεις του, τις κόντρες του και το μοναδικό του στύλ. Το σίγουρο όμως είναι ότι στον Βόλο έχει μεγάλο «ρεύμα».

Επί των ημερών του, ο τοπικός Ολυμπιακός αναρριχήθηκε στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έφτασε μάλιστα να παίζει στην Ευρώπη και να δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα, πριν την τιμωρία για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, όπου ενεπλάκη και ο τότε πρόεδρος του. Ταυτόχρονα, η πόλη έζησε στιγμές οικονομικής ανάπτυξης, που καμία σχέση δεν έχουν με το τωρινό πρόσωπο της κρίσης. Σε αυτό συνετέλεσε καθοριστικά η εισροή εσόδων από τους φιλάθλους τον άλλων ομάδων που επισκέπτονταν τον Βόλο για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Γενικότερα η πόλη με άρμα την τοπική ομάδα, «συστήθηκε» στην υπόλοιπη Ελλάδα και τράβηξε τα βλέμματα του φίλαθλου και όχι μόνο κόσμου.

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων έβλαψε την εικόνα του Μπέου.

Ο γεννημένος στον Βόλο μεγαλοπαράγοντας, βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες οι οποίες οδήγησαν στην προσωπική του προφυλάκιση, αλλά και στον –άδικο κατά πολλούς- αφανισμό της ομάδας του.  Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού όμως τον στήριξαν ακόμα και τότε. Πλέον ο Μπέος είναι ελεύθερος και πολλοί υποστηρίζουν ότι κινεί τα νήματα πίσω από τον αναγεννημένο Ολυμπιακό Βόλου. Επισήμως όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πρόσφατα πάντως, κατέθεσε ένσταση με την οποία ζητά την ανάκληση της ποινής που τον είχε επιβληθεί, την ισόβια δηλαδή απαγόρευση της ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Η αίτηση του εξετάστηκε και η απόφαση αναμένεται το προσεχές διάστημα. Το άνοιγμα του στην πολιτική σκηνή, είναι αυτό που σήμερα μαγνητίζει τα βλέμματα. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, αν και σε καθεστώς υποδικίας προσέδωσε επίσημο χαρακτήρα στην προεκλογική του εκστρατεία και φιλοδοξεί να αναδειχθεί Δήμαρχος Βόλου!

mpeos1

Στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, πλήθος Βολιωτών έδωσε βροντερό παρόν. «…Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Αχ. Μπέου για το Δήμο Βόλου. Ο Βόλος πανηγυρίζει που ένας σπουδαίος άνθρωπος, κορυφαίος παράγοντας στο χώρο του ποδοσφαίρου, πολιτικά ανεξάρτητος, με όρεξη και διάθεση θέλησε να προσφέρει και να δημιουργήσει στην ωραιότερη πόλη της χώρας μας, το Βόλο. Ένας Βόλος παρατημένος επί χρόνια, εγκλωβισμένος στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα να μην μπορεί να ανασάνει και να αναπτυχθεί σε όλες τις δομές του..»,  αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Ολυμπιακού Βόλου.

Από την άλλη, έχουμε τους φιλάθλους της έτερης ομάδας του Βόλου, της Νίκης, οι οποίοι υποδέχθηκαν την υποψηφιότητα με τελείως διαφορετικά αισθήματα και δεν θέλουν καν να σκέφτονται το σενάριο να έχουν για δήμαρχο τον μεγάλο μέχρι πρότινος αντίπαλο τους. Ισχύει, όμως, κάτι που πολλοί υποστήριξαν και για την Χρυσή Αυγή: ο κόσμος, νιώθει αηδιασμένος με το υπάρχον πολιτικό σύστημα  και θέλει να απαλλαχθεί από αυτό με κάθε τρόπο. Έτσι, δεν διστάζει να εμπιστευτεί πρόσωπα αμφιλεγόμενα, πρόσωπα που για τον ένα ή τον άλλο λόγο έχουν μπλεξίματα με την δικαιοσύνη και δεν δείχνουν τόσο «καθαρά» στα δημόσια πράγματα.

Το αν θα «βγει» Δήμαρχος ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας θα το δείξει το μέλλον. Οι δηλώσεις του πάντως, όπως ότι «ο Βόλος θα γίνει το Μονακό της Ελλάδας» γίνονται δεκτές είτε με ενθουσιασμό, είτε με ειρωνεία. Το σίγουρο είναι ότι η προεκλογική εκστρατεία του Αχιλλέα Μπέου θα τραβήξει το ενδιαφέρον ολόκληρης της χώρας. Τα πεπραγμένα του στον ποδοσφαιρικό κόσμο τα έχουμε δει όλα αυτά τα χρόνια. Μένει να τον δούμε και σε ένα νέο ρόλο, αν καταφέρει να βγει νικητής στην πολιτική -αυτή τη φορά- αναμέτρηση του.

 

papageorgiou

 

 

 

Κώστας Παπαγεωργίου
kpaparoadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.