Α real SelfieStory – Μετά τα Selfies έρχονται τα… Sellofies – Η νέα τρέλα των Social Media

Η μανία των selfie φωτογραφιών φαίνεται πως δύσκολα θα κοπάσει, ειδικά από τη στιγμή που σαν τάση δεν μένει σταθερή αλλά εξελίσσεται. Άλλωστε κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι σαν όρος η λέξη «selfie» ανακηρύχθηκε «Λέξη της χρονιάς» (2013) από το Μεγάλο Λεξικό της Οξφόρδης.

how-to-take-a-selfie

Πριν από λίγο καιρό γράψαμε για τους Selfie Olympics, έναν άτυπο διαγωνισμό όπου οι «συμμετέχοντες» προσπαθούσαν να επικρατήσουν τραβώντας την πιο ακραία και πολλές φορές επικίνδυνη φωτογραφία.

selfie olympics 2

Κι εκεί που κανείς αναρωτιέται τι  θα κάνουν ακόμη οι selfie maniacs προκειμένου να τραβήξουν τα βλέμματα… έρχεται το «Sellofie». Η λέξη σύνθετη: Sellotape + Selfie!!

Ναι, σωστά καταλάβατε! Παίρνουν την γνωστή σε όλους διάφανη κολλητική ταινία, την τυλίγουν γύρω από το πρόσωπό τους ανομοιόμορφα ώστε να στρεβλωθούν τα χαρακτηριστικά τους και… ναι, αυτοφωτογραφίζονται με τα κινητά τους τηλέφωνα κοινοποιώντας την στη συνέχεια στα Social Media!

sellotape-selfies-scotch-tape-portraits-3

Και κάπως έτσι η είκοσι ενός έτους  Lizzie Durley, φοιτήτρια του Πανεπιστημίου του Brighton αποφάσισε να δημιουργήσει μία ομόνυμη σελίδα στο Facebook, η οποία αυτή τη στιγμή αριθμεί περισσότερα από 130,000 μέλη!

Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από περίπου δύο χρόνια o Αμερικανός καλλιτέχνις – φωτογράφος Wes Naman παρουσίασε ένα project με πορτραίτα ανθρώπων παραμορφωμένα από την ίδια κολλητική ταινία. Αν όμως εκεί κάνουμε λόγο για τέχνη εδώ μιλάμε σίγουρα για «τρέλα».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Και όπως φαίνεται, έπεται συνέχεια..!!

Θάνος Βάγιος

 

 

Θάνος Βάγιος
athanasiosvagios@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.