Βίντεο – Ντοκουμέντο: Η ληστεία του αιώνα στο ξενοδοχείο Carlton σε 27 δευτερόλεπτα

Τέσσερις μήνες μετά τη ληστεία-μαμούθ από κοσμηματοπωλείο που στεγάζεται στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες, όταν ένας άνδρας με καλυμμένο πρόσωπο κατάφερε να αρπάξει μέσα σε μόλις 27 δευτερόλεπτα κοσμήματα Chopard αξίας 103 εκατομμυρίων ευρώ, οι γαλλικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο.

Carlton

Τα κοσμήματα κλάπηκαν μέρα-μεσημέρι από έναν ένοπλο κουκουλοφόρο ο οποίος άρπαξε ρολόγια με διαμάντια από την έκθεση που είχε οργανώσει ο οίκος Leviev στο ξενοδοχείο.

Στην ιστοσελίδα του ο οίκος Leviev, που σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο ανήκει στον μεγιστάνα Λεβ Λεβιέβ, αναφέρει ότι διαθέτει «τους εξαιρετικότερους πολύτιμους λίθους στον κόσμο». Ο οίκος εγκαινίασε το πρώτο κατάστημά του στο Λονδίνο το 2006.
Ο 56χρονος Λεβ Λεβιέβ γεννήθηκε στην Τασκένδη και μετανάστευσε στο Ισραήλ το 1971. Έκανε περιουσία με τις αγοραπωλησίες διαμαντιών, αλλά δραστηριοποιείται επίσης στους τομείς της αγοράς ακινήτων, των μέσων ενημέρωσης και των καυσίμων.

Μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη λεία από ληστεία στη Γαλλία ήταν τα 85 εκατομμύρια ευρώ που κλάπηκαν από το κοσμηματοπωλείο Harry Winston του Παρισιού από τρεις άνδρες, το 2008. Ωστόσο, ένα χρόνο μετά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ανέκτησε το 80% της λείας.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.