«Βεβήλωση» η πρώτη επώνυμη ιστορία κακοποίησης – Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός

VevilosiΈνα κορίτσι έντεκα χρονών κακοποιείται σεξουαλικά από τον πατριό του, έναν άνθρωπο που αγαπά και εμπιστεύεται. Έναν άνθρωπο που όλοι θεωρούν άξιο εμπιστοσύνης, υπεύθυνο και σωστό πατέρα.

Μόνο όταν έρχεται το τέλος της εφηβείας και ο πατριός έχει καταστρέψει την οικογένεια οικονομικά, καταδικάζοντας τις θετές του κόρες σε αιώνια χρέη, η Μιμή βρίσκει το κουράγιο να μιλήσει στη μητέρα της για την κακοποίηση. Δυστυχώς, δεν βρίσκει την κατανόηση και τη στήριξη που περιμένει. Όπως τονίζει και η συγγραφέας: «θέλω να ουρλιάξω! Θέλω να βγάλω την οργή που με πνίγει – τη δική μου και όλων των κοριτσιών, γυναικών, αγοριών, αντρών που έχουν κακοποιηθεί και έχουν στερηθεί ακόμα και το δικαίωμα να είναι οργισμένοι για αυτό».

Η Βεβήλωση αφηγείται την πραγματική ιστορία της Δήμητρας Πατρικαράκου, μιας γυναίκας που έχει την τόλμη να μιλήσει επώνυμα  για ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας: την ενδοοικογενειακή σεξουαλική κακοποίηση.

Επιλέγει να χρησιμοποιήσει το πραγματικό της όνομα και να αποκαλύψει τα μυστικά της οικογένειας, καταρχάς επειδή μόνο μέσα από την αλήθεια θα αποκατασταθεί δικαιοσύνη, κυρίως όμως επειδή θέλει να αποκηρύξει την ντροπή που επιβάλλεται κοινωνικά στα θύματα κακοποίησης.

Η Βεβήλωση είναι το πρώτο ελληνικό βιβλίο που μιλά επώνυμα για την σεξουαλική κακοποίηση εντός της οικογένειας, ένα φαινόμενο πολύ συχνότερο απ΄ότι μας βολεύει να πιστέυουμε.

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα…

Η Δήμητρα Πατρικαράκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε μεγάλη εταιρία συμβούλων.
Σε μια προσπάθεια της «να αλλάξει τον κόσμο», με τα εφόδια και την εμπειρία που είχε, μετακόμισε στο Βιετνάμ όπου εργάστηκε σαν εθελόντρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.
Από εκεί συνέχισε σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής. Η αγάπη της για την Ελλάδα την έφερε πίσω στην Αθήνα το 2011 όπου μένει πλέον μόνιμα με τον σύντροφο της και τον σκύλο τους.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρμός – Αναζητήστε το στα βιβλιοπωλεία!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.