Βροχής προβλήματα…

Τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το δυτικό ημισφαίριο του πλανήτη οδήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις εκάστωτε κυβερνήσεις, αφού έχουν πληγεί ιδιαίτερα οι δημόσιες συγκοινωνίες και οι οικισμοί   

Πιο συγκεκριμένα, στην Αργεντινή έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταρρακτώδεις βροχές, που συνοδεύονταν από ισχυρούς ανέμους. Παράλληλα, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στα προάστια του Μπουένος Άιρες, ενώ  από τις πλημμύρες, έχουν επηρεαστεί 350.000 άνθρωποι ανέφεραν τα τοπικά μέσα. Πολλοί αυθαίρετοι οικισμοί, έχουν πληγεί ιδιαίτερα, από την κακοκαιρία, που προκάλεσε διακοπές ρεύματος, πτώση δέντρων και διακοπή των δημοσίων συγκοινωνιών, κυρίως στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Εκτός από την Αργεντινή, αρκετές περιοχές της Ευρώπης βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, με την Ισπανία να είναι στη χειρότερη θέση αφού περίπου 600 κάτοικοι χωριού της επαρχίας Εστρεμαδούρα της νοτιοδυτικής Ισπανίας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας της μεγάλης ανόδου της στάθμης του ποταμού Γκουαδιάνα. Ταυτόχρονα, μετά την απομάκρυνση των κατοίκων οι υπηρεσίες διάσωσης επιθεώρησαν την περιοχή, αλλά οι ζημιές δεν ήταν σημαντικές, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τοπικής κυβέρνησης. Από την καταιγίδα έπεσαν δέντρα, διακόπηκαν τα δρομολόγια πολλών μέσων μαζικής μεταφοράς και σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος.

Η ίδια κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες πάντως να προειδοποιούν γι ενδεχόμενα νέα προβλήματα και σε άλλες χώρες καθώς το εν λόγω βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται  να κινηθεί προς τα ανατολικά επηρεάζοντας κυρίων τη Βόρεια Ευρώπη.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.