«Βρώμικες ιστορίες» στο θέατρο Άλμα

«Εάν σπαταλάς όλη σου την ώρα προσπαθώντας, τότε το μόνο που πράττεις είναι να προσπαθείς. Γι’ αυτό μην προσπαθείς. Πράξε»

Η Εταιρεία Θεάτρου Θεώρημα θα παρουσιάζει στο θέατρο Άλμα από τη
Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την παράσταση «ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ» του Τσαρλς Μπουκόβσκι, με τους Γιώργο Χριστοδούλου, Νόνη Ιωαννίδου, Όθωνα Μεταξά, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη.

Λίγα λόγια για το έργο

Οι «Βρώμικες Ιστορίες» είναι μια συρραφή από τα έργα του Τσάρλς Μπουκόβσκι, που περιγράφουν την εγκατάλειψη, την απελπισία και την ανέχεια των Ανθρώπων από το Σαθρό Κυβερνοκράτος, μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, χωρίς να τους δίνουν την παραμικρή ευκαιρία και την δύναμη να παλέψουν για μια καινούργια ελπίδα.

Άνθρωποι που κάποτε ζούσαν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια, τους επέβαλλαν όλοι αυτοί που μας Κυβερνούν, να ζουν στην ανέχεια και στη φτώχεια σε μια άλλη πραγματικότητα.
Ο Στάν, η Κάθυ και ο Χένρι…
Καθημερινοί άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα αλλά και αλκοολικοί,
άστεγοι, πόρνες, αναγκάστηκαν να ζουν την κάθε στιγμή, χωρίς να περιμένουν τίποτα από το αύριο.
Ο Μπουκόφσκι κατάφερε να διεισδύσει στις ψυχές όλων αυτών των ανθρώπων και να μας αποκαλύψει τις καλά κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητάς τους, που παρέμειναν ανέπαφες και διατήρησαν την ανθρωπιά και την αγάπη τους.
Με τρόπο λυρικό και αρκετά επιθετικό, κατακρίνει τους πολιτικούς, τον ρατσισμό, την πλουτοκρατία και εν γένει ολόκληρη την κοινωνία.

Στην δίνη της σημερινής οικονομικής κρίσης, της ισοπέδωσης ανθρώπων και
αξιών, οι χαρακτήρες του έργου αυτού περνάνε από το «τίποτα» και καταλήγουν στα «πάντα».
Θα βρουν τελικά τον δρόμο τους μέσα από την αξιοπρέπεια τους και μέσα από το μεγαλείο της αγάπης;

Τα έργα του Τσαρλς Μπουκόφσκι είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αυτοβιογραφικά. Έχοντας ζήσει περίπου μια δεκαετία στο περιθώριο συνέλεξε τεράστιες εμπειρίες, μέσα από απορία και αλκοολισμό τις οποίες και αποτύπωσε στα γραπτά του.

Θεωρείται πατέρας του κινήματος του βρώμικου ρεαλισμού και σπουδαίος «λυρικός ποιητής και αφηγητής της λογοτεχνίας του περιθωρίου».
Ο Ζαν Ζενέ και ο Ζαν-Πολ Σαρτρ τον είχαν χαρακτηρίσει ως τον «μεγαλύτερο ποιητή της Αμερικής».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.