Βόλτα στο Βράχο του Αρείου Πάγου

akropoliΣούρουπο, και το βράδυ σου προβλέπεται βασανιστικά ίδιο… σπίτι παρέα με την καθιερωμένη ρουτίνα σου.. Τα χρήματα λιγοστά και τα στέκια αγαπημένα αλλά τόσο φρικτά συνηθισμένα.. Μια βόλτα… αλά παλαιά, μάλλον ξεχασμένη συνήθεια.

Τα σχέδια συνήθως περιλαμβάνουν ποτό ή φαγητό ή και τα δύο -τις καλές εποχές-, και όταν θες να σπάσεις τη ρουτίνα, ο δρόμος θα σε βγάλει μέχρι το σινεμά ή το Μall για τους νεότερους. Όμως εκείνη η παλιά, καλή, κλασσική βόλτα τι απέγινε…;; Ξέρεις, αυτή με το χάρτινο σακουλάκι γεμάτο από ηλιόσπορους, στο παγκάκι… με την “καλή παρέα”και που εάν είσαι τυχερός μπορεί να προκύψει και πλανόδιος καλλιτέχνης για να συνοδεύσει μουσικά το σκηνικό. Μάλλον χάθηκε κάπου στο χρόνο… Ίσως εκεί που οι ηλιόσποροι αντικαταστάθηκαν από τα gourmet εστιατόρια και τα παγκάκια αναδείχθηκαν ως τα νέα -“μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής’’- “σπίτια” των αστέγων.

Κι όμως, σε κάτι γωνιές της Αθήνας η ξεχασμένη μας ροματζάδα ξαναζεί, είτε γιατί το απαιτεί το μέρος, είτε η εποχή, ίσως ακόμα και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Η βόλτα θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο του Θησείου με προορισμό τον Βράχο του Αρείου Πάγου ακριβώς κάτω από την Ακρόπολη. Μαγικό μέρος! Εκτός της αρχαιολογικής του αξίας -καθώς αποτελούσε το μέρος όπου συναθροιζόταν το δικαστικό σώμα της Βουλής των 6ο αι. π.Χ.-, σήμερα αποτελεί σημείο συνάντησης κάθε αθεράπευτα ρομαντικού, λάτρη του “διαφορετικού” και του εξαιρετικά οικονομικού!

Ο τόπος θα σου προσφέρει όλα εκείνα που δεν βρίσκεις όχι μόνο στα καθιερωμένα μαγαζιά που όλοι πηγαίνουμε, αλλά κυρίως στην ίδια σου την καθημερινότητα.

Φύση, καθαρός αέρας, θέα και το φως του φεγγαριού, τι άλλο! Θα διασχίσεις την δεντρόφυτη περιοχή του λόφου έως ότου φτάσεις μπροστά στον εμβληματικό βράχο, θα ανέβεις τα σκαλάκια και τότε να είσαι έτοιμος γιατί η ανάσα σου θα “πιαστεί” αντικρίζοντας την Αθήνα στα καλύτερά της! Μη φοβάσαι πως θα χαθείς, όλο και κάποια παρέα με κιθάρες θα έχει μαζευτεί για να παίξει τη μουσική της ήρεμα και χαλαρά, χωρίς μεγάφωνα και ντεσιμπέλ, χωρίς τη γκρίνια του τσιγάρου, το “στρίμωγμα”, ή τα ποτά αμφιβόλου ποιότητας, ο ήχος τους θα σε οδηγήσει.

Εκεί πάνω όλα είναι αυθεντικά, από το ποτό, που θα έχεις φέρει μόνος σου, μέχρι το χώμα που πατάς και κυρίως η διάθεση σου να περάσεις ένα όμορφο βράδυ χωρίς καμία έννοια. Μια λύση απλή και ανέξοδη, αλλά παράλληλα γεμάτη από συναισθήματα, χαρά, έρωτα, διασκέδαση, ηρεμία και ό,τι εσύ ο ίδιος αποφασίσεις από πριν πως θέλεις να ζήσεις…

Ο Βράχος όσο περνάει ο καιρός αρχίζει να αποκτά όλο και μεγαλύτερη επισκεψιμότητα κυρίως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, με μια ζεστή ζακέτα το μέρος είναι εξίσου όμορφο και για τις πιο κρύες νύχτες του χειμώνα.

Πηγαίνοντας εκεί μην ξεχάσετε το πότο ή το φαγητό σας αλλά και τους τρόπους σας που δεν θα σας επέτρεπαν ποτέ να φύγετε αφήνοντας πίσω κάτι από τα παραπάνω.

Καλή σας Διασκέδαση!

Ιωάννα Τρικενέ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.