Γερμανία: Θα τους απαγορεύσουν να στέλνουν e-mail εκτός ωραρίου εργασίας

Το ενδεχόμενο θέσπισης ενός νόμου ο οποίος θα απαγορεύει σε εταιρείες και οργανισμούς να αποστέλλουν email στους εργαζμένους τους εκτός κανονικού ωραρίου, στοχεύοντας στην καταπολέμηση του εργασιακού άγχους εξετάζει η γερμανίδα Υπουργός Εργασίας, Andrea Nahles.

email_express_16

Στη Γαλλία το συγκεκριμένο μέτρο έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τον Απρίλιο και αποτελεί την απάντηση σε έρευνες που δείχνουν δραματική αύξηση του stress, ως απόρροια της συνεχούς διαθεσιμότητας του εργαζομένου ακόμα και όταν βρισκεται εκτός γραφείου.

Η γερμανίδα υπουργός που έχει ήδη αναθέσει μια εκτενή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η θέσπιση ενός τέτοιου εργατικού νόμου είναι εφικτή, δήλωσε: «Υπάρχει μια αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ της συνεχούς διαθεσιμότητας του εργαζόμενου και της αύξησης των ψυχικών νοσημάτων. Έχουμε αναθέσει το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο για την Επαγγελματική Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, να ορισει τα κατώτατα όρια εργασιακού φόρτου. Χρειαζόμαστε παγκόσμια και νομικώς δεσμευτικά κριτήρια.»  

Να σημειωθεί ότι με βάση τους υπάρχοντες εργατικούς νόμους που ισχύουν στη χώρα, είναι παράνομο μια εταιρεία να επικοινωνεί με εργαζομένους της κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, ενώ εταιρείες όπως η Volkswagen και η BMW, έχουν ορίσει τους δικούς τους εσωτερικούς κανονισμούς που απαγορεύουν την αποστολή email στο προσωπικό, εκτός του κανονικού ωραρίου τους.

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.