Γεύση Θεσσαλονίκης στο Τορόντο του Καναδά

Δείπνο που περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά πιάτα θα φέρει κυριολεκτικά τη Θεσσαλονίκη στο… τραπέζι  κατοίκων του Τορόντο του Καναδά. Την πρωτοβουλία αυτή αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας ο ελληνικής καταγωγής σεφ και δημιουργός του site www.kalofagas.ca Peter Minakis που ζει και εργάζεται στο Τορόντο. Για το λόγο σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου διοργανώνει δείπνο με μενού που εμπνεύστηκε αποκλειστικά από τη Θεσσαλονίκη και την πολυπολιτισμική κουλτούρα της.

to-food-festival-thessalonikis-paei--toronto-1090667

Όπως αναφέρει και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του, δημιούργησε ένα μενού με άρωμα Θεσσαλονικιώτικης κουζίνας. Στόχος του είναι οι μυρωδιές και οι γεύσεις να ταξιδέψουν τους καλεσμένους του νοερά στο Καπάνι, τις ταβέρνες και τους δρόμους της όμορφης Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά, το μενού περιλαμβάνει βομβίδια, μπουγιουρντί, κουλούρι Θεσσαλονίκης, χοιρινό κρασάτο με ελιές Χαλκιδικής, τραχανά με μανιτάρια και κεφαλογραβιέρα και βέβαια τα διάσημα τρίγωνα Πανοράματος.

Η ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση που προωθεί τις γεύσεις της Θεσσαλονίκης εκτός συνόρων τελεί υπό την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.