Γιατί αποχωρούν όλο και περισσότεροι χρήστες από το Facebook;

Σύμφωνα με τους SocialBakers, οι χρήστες του πασίγνωστου κοινωνικού δικτύου που διαγράφουν τους λογαριασμούς τους ολοένα και πληθαίνουν. Τον περασμένο Δεκέμβρη 1,4 εκατομμύρια Αμερικανοί έσβησαν τον λογαριασμό τους στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο.

Ως αιτία ορίζονται τα συνεχή πειράματα των διαφημιστών που επιθυμούν να αποκομίσουν περισσότερα κέρδη απο το Facebook. Οι ασταμάτητες αλλαγές στην εμφάνιση της ιστοσελίδας, οι επιπλέον χρεώσεις για την παρακολούθηση προσωπικών καταστάσεων από όλους τους χρήστες ακόμη και οι διαφημίσεις κάθε λογής φαίνεται να έχουν όχι μόνο μπερδέψει αλλά και… κουράσει τους χρήστες.

Όπως υπολογίζεται στο Facebook έχουν λογαριασμό περισσότεροι απο 167 εκατομμύρια Αμερικανοί και περίπου 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως. Ακόμη η ειδικός social media Jennifer P. Brown σημειώνει ότι δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο. Οι άνθρωποι πολύ εύκολα ενθουσιάζονται και έπειτα βαριούνται και ψάχνουν κάτι καινούργιο. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με το Facebook. Μάλιστα με το 2013 πολλοί χρήστες έβαλαν ως στόχο να παραμερίσουν την ιστοσελίδα προκειμένου να βρουν τον εαυτό τους και να χτίσουν διαπροσωπικές σχέσεις.

Τίνα Ζαβουδάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.