Γιατί θέλουν να συλλάβουν την σύζυγο του Clooney;

Human rights lawyer Amal Alamuddin Clooney is pictured before a meeting in the Greek Culture Ministry in AthensΈφερε τα πάνω κάτω σε ολόκληρο το Αιγυπτιακό δικαστικό σύστημα, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί τρεις δημοσιογράφους -τους Peter Greste, Baher Mohamed, and Mohamed Fahmy- στο Κάϊρο, στους οποίους έχει απαγγελθεί η κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν την επαγγελματική τους ιδιότητα για να προωθούν το έργο τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αν και η υπόθεση είχε κλείσει και στους δημοσιογράφους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 7 εώς 10 χρόνων, αν και οι ίδιοι είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, η Amal θεώρησε την απόφαση άδικη και κατήγγειλε το Αιγυπτιακό δικαστικό σύστημα αποκαλώντας το σε σχετική επίσημη επιστολή της άδικο και γεμάτο ψεγάδια.

EGYPT-POLITICS-UNREST-MEDIA-TRIAL-JAZEERA-VERDICTΣυγκεκριμένα, ο νόμος δίνει στους Αιγύπτιους αξιωματούχους του στρατού το δικαίωμα να επιλέγουν οι ίδιοι ποιοι δικαστές θα δικάσουν κάποιες υποθέσεις με αποτέλεσμα, όπως ισχυρίζεται η κυρία Clooney, να επιλέγονται οι δικαστές που είναι γνωστοί για την αυστηρότητα τους. Επίσης, θεωρεί την αξιοπιστία των αποφάσεων των δικαστών στο σύνολό τους αμφιλεγόμενη, λέγοντας πως είναι πιθανό να επιβάλλεται στους δικαστές σε πολλές περιπτώσεις να παίρνουν τις αποφάσεις που θέλουν οι στρατιωτικοί ηγέτες.

Όταν πήγα να υποβάλλω τις ενστάσεις μου για την αξιοπιστία του συστήματος στο Κάϊρο, προσπάθησαν να με σταματήσουν και με απείλησαν ότι θα με συλλάβουν.

Είπε χαρακτηριστικά η Amal Clooney όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους.

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.