Για 4 στις 10 μορφές καρκίνου ευθύνεται ο τρόπος ζωής!

life choicesΠαραπάνω από 4 στις 10 περιπτώσεις ανθρώπων θα είχαν αποφύγει την εμφάνιση καρκίνου αν είχαν κάνει καλύτερες επιλογές στον τρόπο ζωής τους, λένε οι ειδικοί. Σε αριθμό ασθενών, το προηγούμενο ανέρχεται στους 600.000 μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, όπου έλαβε χώρα σχετική έρευνα.

Σύμφωνα λοιπόν με την παραπάνω έρευνα το κάπνισμα αποτελεί το μεγαλύτερο παράγοντα κινδύνου για εμφάνιση καρκίνου, ο οποίος μπορεί να αποφευχθεί, ακολουθούμενος από κακές επιλογές διατροφής. Από στατιστικές της πενταετίας 2007-2011 γνωρίζουμε ότι στη Μεγάλη Βρετανία για 300.000 περιπτώσεις καρκίνων ευθυνόταν το κάπνισμα και 145.000 ασθενείς εμφάνισαν καρκίνο λόγω υπερβολικής πρόσληψης μεταλλαγμένων τροφών. Επίσης, φάνηκε ότι η παχυσαρκία έιχε παίξει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και την πορεία του καρκίνου 88.000 ασθενών ενώ η υπερκατανάλωση αλκοόλ ήταν υπεύθυνη για την ασθένεια 62.200 ανθρώπων!

Όπως λένε οι επιστήμονες, παρόλο που ένας υγιής τρόπος ζωής δε μπορεί να εγγυηθεί σε κάποιον ότι δεν θα νοσήσει ποτέ από καρκίνο, σίγουρα πιο υγιείς επιλογές θα βελτιώσουν την κλινική μας εικόνα στο μέλλον μειώνοντας τον κίνδυνο να εμφανίσουμε την συγκεκριμένη πάθηση. 

Roadstory.gr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.