«Γράμμα σε ένα παιδί» με τη Ζέτα Δούκα στο Νέο Υπερώο της ΕΜΣ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, το έργο της Μάρως Μπουρδάκου «Γράμμα σε ένα παιδί», σε σκηνοθεσία Μάνου Πετούση, στο νέο Υπερώο της ΕΜΣ. Με την εξαιρετική ερμηνεία της Ζέτας Δούκα.

gramma 1

Μία παράσταση που κέρδισε την αγάπη του κοινού και της κριτικής, η οποία παρουσιάζεται εκ νέου σε παραγωγή του ΚΘΒΕ. Ένα εκρηκτικό ντοκουμέντο που συγκλονίζει με τον ωμό ρεαλισμό του τις συνειδήσεις ανδρών και γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο με τον τρόπο που προσεγγίζει την ιστορία μιας ανύπαντρης γυναίκας που κυοφορεί ένα παιδί. Ένας συγκλονιστικός μονόλογος με μια εξαιρετική ερμηνεία για το πώς αντιμετωπίζεται αλλά και πώς μπορεί να νιώσει μια γυναίκα, όταν θέλει να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που κανείς άλλος δεν το θέλει.

Τίποτα στη ζωή δεν πρέπει να ενοχοποιείται. Όλα έχουν δυο πλευρές και σίγουρα κάποια στιγμή όλα είναι λάθος. – Μάρω Μπουρδάκου

gramma 2

Μακάρι αυτή η παράσταση να σας «γεννήσει» αυτά τα υπέροχα συναισθήματα που γέννησε και σε εμένα… ΑΓΑΠΗ… ΕΛΠΙΔΑ… ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ… ΣΕΒΑΣΜΟΣ… ας γίνουν οι λέξεις που θα μας συντροφεύουν στη ζωή μας. – Μάνος Πετούσης

gramma zeta syn

Μια ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Γράμμα σε ένα παιδί» με όλους τους συντελεστές της παρόντες, αλλά και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννη Βούρο να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη Ζέτα Δούκα ως καλλιτέχνιδα αλλά και ως άνθρωπο, αφού εκτός από συνάδελφοι-συνεργάτες τόνισε πως έχουν αναπτύξει και μια βαθιά φιλία μέσα στην πορεία των χρόνων. Μίλησε για το έργο, Η Ζέτα Δούκα, αλλά και ο σκηνοθέτης της Μάνος Πετούσης σύντομα, απλά και περιεκτικά, ευχαρίστησαν τον Γιάννη Βούρο και το Κ.Θ.Β.Ε. για τη στήριξη και τη φιλοξενία αυτής της παράστασης που όπως φάνηκε από τα λόγια τους έχουν αγαπήσει πολύ και το έχουν κάνει κομμάτι της ψυχής τους. «Το έργο όπου κι αν ταξίδεψε, σε Ελλάδα και εξωτερικό αγαπήθηκε βαθιά για την καθαρότητα του λόγου και των νοημάτων του, νοήματα και αξίες που είναι πιο επίκαιρες από ποτέ» ήταν μερικά από τα λόγια της πρωταγωνίστριας. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συντελεστών, της παράστασης παρουσία της Χρυσάνθης Κολύβα, κοινωνική κλινική ψυχολόγος – στέλεχος του κέντρου πρόληψης «Πυξίδα», της Δήμητρας Κογκίδου, καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ και μίας μητέρας που φιλοξενείται στον ξενώνα προστασίας άγαμων μητέρων «Το Σπίτι της Μαρίας», οι οποίες έδωσαν μέσα από το δικό τους πρίσμα την έννοια και τη σημασία για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της ύπαρξης γυναικών που μεγαλώνουν μόνες τα παιδιά τους.

gramma

 

Κείμενο: Ζωή Καρασουλτάνη

Φωτογραφίες: Κατερίνα Παπαθανασίου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Μάνος Πετούσης
Σκηνικά-κοστούμια: Νίκος Καλαϊτζίδης
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Πέτρος Κοκόζης

 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη & Κυριακή 7 μ.μ.
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9 μ.μ.

Τιμές Εισιτηρίων
Κανονικό εισιτήριο: 15 €
Εκπτωτικό εισιτήριο (Φοιτητές, Άτομα άνω των 65): 12 €
Λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη 7 μ.μ.) Γενική είσοδος: 12 €
Πέμπτη στο ΚΘΒΕ: Γενική είσοδος 10 €

IΣΧΥΟΥΝ: «Κάρτα συγκοινωνούντων θεάτρων»

Στον κάτοχο της κάρτας παρέχεται σταδιακή έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου (15 €) για την παρακολούθηση τεσσάρων ή περισσότερων διαφορετικών παραστάσεων τη χειμερινή θεατρική περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο κάτοχος της «Κάρτας συγκοινωνούντων θεάτρων» θα πληρώνει 15€ για την παρακολούθηση μίας παράστασης, 12€ για την δεύτερη, 10€ για την τρίτη και 8€ για την παρακολούθηση τέταρτης παράστασης σε οποιαδήποτε από τις σκηνές του Κ.Θ.Β.Ε.. Και τελικά για όλες τις υπόλοιπες παραστάσεις της ίδιας περιόδου για τον κάτοχο της κάρτας θα ισχύει η ειδική τιμή εισόδου των 8 €.

H κάρτα θα διατίθεται μόνο από τα Ταμεία του ΚΘΒΕ.

 «2 + 2 = 3»: Στα 4 εισιτήρια το ένα δωρεάν.

Γιατί το θέατρο είναι υπόθεση παρέας. Η ειδική τιμή για την έκδοση 4 εισιτηρίων (για την ίδια παράσταση, την ίδια ημέρα και ώρα) ισχύει αποκλειστικά για το κανονικό και το εκπτωτικό εισιτήριο των 15 € και 12 €). Η έκδοση πρέπει να πραγματοποιηθεί  έως και μία ημέρα πριν την προσέλευση στο θέατρο. Δεν ισχύει για τις παραστάσεις της Παιδικής Σκηνής.

Ειδική τιμή για ανέργους: Παρέχεται με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και ταυτότητας και ισχύει για τις παραστάσεις της Τετάρτης (7 μ.μ.) και της Πέμπτης (9 μ.μ.): 5 €

Ομαδικές κρατήσεις: 8 €

ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ισχύουν οι ανανεωμένες Κάρτες Πολιτισμού για τη θεατρική περίοδο 2013-2014.
Στους κατόχους της κάρτας θα παρέχεται εκπτωτικό εισιτήριο (12 €) για τις παραγωγές του ΚΘΒΕ, το οποίο δεν ισχύει για τις λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτης και Πέμπτης).
Οι ατέλειες των ΑΜΕΑ ισχύουν για τις παραστάσεις Τετάρτης και Πέμπτης

Προπώληση εισιτηρίων
Ταμεία και ιστοσελίδα ΚΘΒΕ www.ntng.gr
Viva Τηλ. 11876 & www.viva.gr
Kαταστήματα PublicΘεσσαλονίκης, www.public.gr

  • Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33
  • Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos

 Καταστήματα Seven Spots
ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΘ (Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους)
Ώρες και Ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-15:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευη: 10:00-14:00 και 17:00-21:00

Ώρες λειτουργίας ταμείων:
Eταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.
Βασιλικό θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου): Τρίτη-Κυριακή: 9.30 π.μ.-9.30 μ.μ.
Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27): Ημέρες παραστάσεων: 17:30-21:30

Τηλ. κρατήσεων: 2315 200200

Νέο Υπερώο ΕΜΣ (Εθνικής Αμύνης 2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.