[ΔΑΣΟΣ] του βραβευμένου σκηνοθέτη Benedek Fliegauf

Από 22 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους

Το αινιγματικό “Forest” (RENGETEG), που κέρδισε το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας στα Κινηματογραφικά Βραβεία της Ουγγαρίας έρχεται στις οθόνες μας στις 22 Νοεμβρίου.

Στην ταινία παρουσιάζεται η καθημερινή ζωή νεαρών αντρών και γυναικών στη Βουδαπέστη. Όλοι οι «άγριοι έφηβοι», από τη στιγμή που ο κομμουνισμός εξαφανίστηκε στην Ανατολική Ευρώπη, τώρα βλέπουν τον κόσμο με ένα δυσοίωνο τρόπο. Παραδείγματα: Μία γυναίκα ενοχλείται από έναν άντρα που έχει εγκαταλείψει τον σκύλο του. Ένας πατέρας έχει μία διαφωνία με τη γυναίκα του για την προειδοποιητική (σύμφωνα με αυτούς) αναδεικνυόμενη σεξουαλικότητα της δεκάχρονης κόρης τους. Μία νέα κοπέλα συντετριμμένη γιατί συνειδητοποιεί συνεχώς ότι μοιάζει ολοένα και περισσότερο στην σαδιστική γιαγιά της. Μια συζήτηση ανάμεσα σε δύο τύπους, φαινομενικά, για ένα παλιό αυτοκίνητο, παίρνει μία ανεξήγητη τροπή.

Πρόκειται για μία ταινία με μυστηριώδη πλοκή. Η διάθεση του κοινού αιωρείται μεταξύ κωμωδίας και εφιάλτη…

Οι πρώτες σκηνές ξεκινούν σε ομαλή ροή, όμως στη συνέχεια δημιουργούν ανησυχίες και προβληματισμούς. Η φύση της ταινίας είναι τέτοια, που δικαίως μπορεί να προκαλέσει ίσως κάποια «παράπονα» για τον αινιγματικό τρόπο που περιγράφει τα γεγονότα.

Όμως, τόσο το στυλ της αφήγησης, όσο και το περιεχόμενο της, μέσα από την εικόνα και τον ήχο, αλλά και τις ιδέες του σκηνοθέτη, δείχνουν ότι αξίζει το πλεονέκτημα της «αμφιβολίας».

Σκηνοθεσία: Benedek Fliegauf

Σενάριο: Benedek Fliegauf

Πρωταγωνιστούν: Rita Braun, Barbara Csonka, Laszlo Cziffer, Gábor Dióssy, Bálint Kenyeres,
Edit Lipcsei, Péter Félix Mátyási, Katalin Mészáros, Péter Pfenig, Lajos Szakács, Fanni Szoljer,
Juli Széphelyi, Ilka Sós, Márton Tamás, Barbara Thurzó, Dusán Vitanovics, Katalin Vörös

Παραγωγή: Inforg Studio

Διανομή: New Star

Διάρκεια: 90’

Ειρήνη Κοτσώνη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.