Δεκάδες συλλήψεις για χρέη

Περίπου 40 άτομα συλλαμβάνονται καθημερινά για χρέη στο Δημόσιο. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στις ΔΟΥ, υπάλληλοι από διάφορα τμήματα συντάσσουν πυρετωδώς μηνυτήριες αναφορές οι οποίες διαβιβάζονται στον εισαγγελέα για να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, τα οποία εκτελεί η ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, σε μία ΔΟΥ των νοτίων προαστίων υπολόγισαν ότι συντάσσουν περί τις 80 με 100 μηνυτήριες αναφορές μηνιαίως και γύρω στα 1.000 εντάλματα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, καταθέσεων και μισθών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων υπολογίζει ότι πέρυσι εκδόθηκαν σε όλη τη χώρα περίπου 10.670 μηνυτήριες αναφορές και ποινικές διώξεις, ενώ ο αριθμός φέτος ανέρχεται σε περίπου 3.300 αναφορές.

Στην Οικονομική Αστυνομία εκκρεμούν 2.489 εντάλματα σε βάρος συγκεκριμένων οφειλετών ενώ κάθε μέρα που περνάει προστίθενται και νέα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τρέχουν και να μη φτάνουν. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν δε πως αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, ο αριθμός των ενταλμάτων αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τις 30.000 ή 40.000.

Σημειώνεται ότι τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης συλλαμβάνονται και οδηγούνται με χειροπέδες στα κρατητήρια. Έπειτα από διακανονισμό με την Εφορία και αφού πληρώσουν την πρώτη δόση αφήνονται ελεύθεροι, διαφορετικά κρατούνται.

πηγή:News247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.