Δελτίο Ειδήσεων Εσωτερικού 15/04/2013

Με διάγγελμα από το Μέγαρο Μάξιμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εκθείασε τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση με την τρόικα και η οποία επιτρέπει την εκταμίευση των επόμενων δόσεων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στη θέση επίορκων, συνταξιοδοτούμενων και όσων η θέση καταργείται, θα προσληφθούν ισάριθμοι, ενώ προκρίνεται και μείωση των συντελεστών φορολόγησης στην εστίαση. Παράλληλα, μειώνεται κατά 15% το χαράτσι της ΔΕΗ, ενώ από την επόμενη χρονιά θα σταματήσει να εισπράττεται από τη ΔΕΗ.

Όλα τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών σε όποια κατηγορία κι αν ανήκουν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο του που έστειλε στους αρμόδιους οργανισμούς και στα σχολεία. Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι από τις 16/04 έως τις 26/04 πρέπει  να προσέλθουν στα λύκειά τους προκειμένου να παραλάβουν τον κωδικό ασφαλείας έτσι ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν το μηχανογραφικό καθώς και να καταθέσουν τα απαραίτητα χαρτιά για την ένταξη τους σε κάποια ειδική κατηγορία.

Ανάσα για 200.000 δανειολήπτες  από την επίτευξη συμφωνίας κυβέρνησης  και τρόικας για το θέμα «των κόκκινων δανείων», σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το εισοδηματικό κριτήριο, πάνω από 25.000 ευρώ και χαμηλότερα από 35.000 ευρώ ανά νοικοκυριό. Μάλιστα προβλέπεται μηδενική η δόση για τους άνεργους, καθώς  και όρια κινητής και ακίνητης  περιουσίας για να υπαχθεί κάποιος στην εν λόγω ρύθμιση.

 

Μετά από εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση,  ο ΟΑΕΔ θα καταρτίσει ειδικά για φέτος σχέδιο κοινωνικού τουρισμού, παίρνοντας τη σκυτάλη από την εργατική εστία. Έτσι, απέδωσαν οι πιέσεις για τη σημασία της διατήρησης, έστω και σε μικρότερη κλίμακα, των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού, που δίνουν κάθε χρόνο πνοή στους τουριστικούς  προορισμούς και δωρεάν διακοπές στους δικαιούχους.

 

Τη χειρότερη στιγμή της 89χρονης ιστορίας της βιώνει η ΑΕΚ, καθώς πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στη Β΄Εθνική κατηγορία, μετά τη διακοπή του χθεσινού αγώνα με τον Πανθρακικό λόγω της εισβολής των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο. Από τα άλλα παιχνίδια της προτελευταίας αγωνιστικής ξεχώρισε η εξασφάλιση της παρουσίας του ΠΑΣ Γιάννενα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η εμφατική νική του Άρη επί του Αστέρα Τρίπολης και η ισοπαλία στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού.

 

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.