Δελτίο Ειδήσεων Εσωτερικού 19/04/2013

Σύμφωνα με πληροφορίες από την κυβέρνηση, αμέσως μετά το Πάσχα προκρίνεται ο ανασχηματισμός, που αναμένεται να αποτελέσει τη νέα βάση δεδομένων για τον κυβερνητικό συνασπισμό. Μάλιστα η απόφαση για δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών δείχνει και την απόφαση του πρωθυπουργού για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το συγκεκριμένο  ζήτημα έχει τεθεί επιτακτικά και από τον Ε. Βενιζέλο, ενώ φαίνεται ότι πλέον δεν έχει σοβαρές αντιρρήσεις ούτε ο Φ. Κουβέλης.

 

Μετά το ναυάγιο του deal Εθνικής-Eurobank αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις των δανειστών και ιδιαίτερα των Γερμανών. Στόχος τους ήταν να ματαιώσουν τη συμφωνία γιατί ήξεραν ότι ένας τραπεζικός κολοσσός δεν θα μπορούσε να πουληθεί σε χαμηλή τιμή για να μην πούμε ότι ήταν αδύνατο να πουληθεί και να ελεγχθεί απόλυτα από τους δανειστές, αφού όποιος την έχει υπό την κατοχή του, ελέγχει τις επισφάλειες, τα κόκκινα δάνεια, μπορεί να βάλει στο χέρι ακίνητα και επιχειρήσεις, μέσω των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν.

 

Συνελήφθησαν στην Αμαλιάδα οι τρεις καταζητούμενοι επιστάτες για το αιματηρό περιστατικό με πυροβολισμούς κατά αλλοδαπών εργατών στη Νέα Μανωλάδα. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, ηλικίας 21, 27 και 39 ετών. Μάλιστα έχει συλληφθεί και ο 57χρονος εργοδότης των αλλοδαπών, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Στο μεταξύ χθες συνελήφθησαν δύο 38χρονοι, οι οποίοι έδωσαν καταφύγιο για λίγες ώρες σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους.

 

Εκτός συστήματος πετά ο ΕΟΠΥΥ τους γιατρούς που το τελευταίο διάστημα φέρονται να μην έχουν εξετάσει κανέναν ασφαλισμένο. Την πλάτη στον ΕΟΠΥΥ γυρίζουν όπως όλα δείχνουν εκατοντάδες γιατροί καθώς πολλοί φέρονται να μην εξετάζουν πια ασφαλισμένους του Οργανισμού. Καθόλου τυχαίο αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν να πληρωθούν καιρό για τις υπηρεσίες που παρείχαν.

 

Η πρώτη μάχη χάθηκε για την ΑΕΚ, αφού η καταδικαστική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας ρίχνει την Ένωση στην Football League. Καταθέτει έφεση στη δευτεροβάθμια της ΕΠΟ ο δικέφαλος, που κάνει λόγο για «…προμελετημένο έγκλημα με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς». Προέχει το «διπλό» στο Περιστέρι για να ελπίζει σε δικαίωση. Η απόφαση που εξέδωσε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (1:30) και μετά από 10 ώρες συνεδρίασης είναι-αρχικά- καταδικαστική.  Η Ένωση τιμωρείται με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα (αλλά και δύο από το επόμενο) και με μηδενισμό στο ματς με τον Πανθρακικό.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.