Δελτίο Ειδήσεων Εσωτερικού 24/04/2013

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τέθηκε επί τάπητος σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Με τη θέση ότι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων πρέπει να οργανωθεί κυρίως σε πολιτικό επίπεδο και να οργανωθεί και η νομική της υποστήριξη, προσήλθε στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε πως «Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται».

 

Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Στην ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνονται δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας.

 

 

Δεν υπάρχει δυνατότητα να μπει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που να προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση καθώς κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας. Πάντως, ο Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε τον Ιούνιο να επέλθει συμφωνία για να αποφασιστεί μείωση.

 

 

 

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το θέμα της «μαφίας» των φαρμάκων αφού όλο και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν στη φόρα για το κύκλωμα που θησαύριζε πουλώντας φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης εισαγόμενα από την Τουρκία μη εγκεκριμένα από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και όχι μόνο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σοκ έχει προκαλέσει το γεγονός ότι σε κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης της Θεσσαλονίκης που σχετίζεται με την εγκληματική οργάνωση, αγόραζαν ωάρια από γυναίκες που κατάγονταν από ανατολικές χώρες. Το δεύτερο σκέλος της δράσης του είχε να κάνει με την παράνομη εξαγωγή τεράστων ποσοτήτων αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων ακριβών σκευασμάτων ευρείας χρήσης, σε Γερμανία και Σουηδία.  Μέσω εταιρείας «μαϊμού», τα μέλη του κυκλώματος αγόραζαν μαζικά μεγάλες ποσότητες των ακριβών ελληνικών φαρμάκων, από φαρμακεία, προκαλώντας τεχνητή έλλειψη στην αγορά.

 

Λίγο πριν τις δώδεκα ο μεσημέρι, ομάδα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίστηκαν στα Προπύλαια και αφού κατέβασαν την Ελληνική σημαία, στην θέση της ύψωσαν την δική τους σημαία και επίσης άνοιξαν ένα τεράστιο πανό το οποίο κάλυπτε τα δυο τρίτα του κτιρίου. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το κτίριο. Μέσα σε αυτό ήταν σε εξέλιξη και τελετές ορκωμοσίας φοιτητών.  Τελικά στη μια το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 63 ατόμων και κατέβασαν το πανό και την σημαία από το κτίριο.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.