Δελτίο Ειδήσεων Εσωτερικού 26/04/2013

Τις τελικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, το φετινό χαράτσι στα ακίνητα, το νέο τρόπο καταβολής του ΦΠΑ, αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο, περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που έχει πάρει τον δρόμο για την ψήφισή του, την ερχόμενη Κυριακή, στη Βουλή. Μάλιστα, πριν την έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δανειακή δόση, προηγήθηκαν αλλαγές, διορθώσεις, αλλά και ενδοκυβερνητικές τριβές, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί τελικά τόσο η διάταξη για τους συμβασιούχους του Δημοσίου όσο και εκείνη για τη μείωση των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) κατά 35%.

 

Την νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασε την Πέμπτη στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε πολύωρη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Μεταξύ άλλων, κλείνουν δύο Σώματα Στρατού,50 στρατόπεδα και μειώνεται ο αριθμός των ανώτατων αξιωματικών.”Είναι ένα έργο που έχει ένα σκοπό και υπηρετεί πριν από όλα μία υψίστη εθνική σκοπιμότητα: να έχουμε ως Ελλάδα Ένοπλες Δυνάμεις του 21ου αιώνα προσανατολισμένες στο Εθνικό Αμυντικό Δόγμα, στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας.”

 

Ελεύθερος με εγγύηση και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, όπως και ο Ευάγγελος Μπουζούλας μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Και οι δύο απολογούνταν στον ανακριτή από το πρωί για το λεγόμενο «πάρτι δαπανών» που διαπιστώθηκε στο συνδικάτο των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού. Ο Νίκος Φωτόπουλος κατηγορείται ότι τέλεσε αδίκημα απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ζημιώνοντας τη ΔΕΗ για την υπόθεση των εικονικών τιμολογίων – υπερτιμολόγησεων και τη διαχείριση στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ.

 

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δημοσίευμα για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος, που έφεραν τρύπα 114 εκατομμυρίων ευρώ από την προηγούμενη προεδρεία. Σε ανακοινωση του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει έλεγχο των οικονομικών, ωστόσο ακόμα δεν εχει υποβληθεί το πόρισμα, το οποίο θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του κόμματος, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας.

Την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην πορεία για την επέτειο της επανάστασης των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία.”Πριν από τριάντα εννιά χρόνια η δημοκρατία επέστρεψε στην Πορτογαλία. Λίγο μετά, επέστρεψε στην Ισπανία. Σήμερα, τριάντα εννιά χρόνια μετά, χρειάζεται μια μεγάλη, ριζική αλλαγή στον ευρωπαϊκό Νότο”, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.