Δελτίο Ειδήσεων Εσωτερικού 27/04/2013

Δοκιμάζεται στη Βουλή η σταθερότητα της κυβέρνησης μετά την τροπολογία που κατέθεσε την τελευταία στιγμή το ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο και αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως την ανακούφιση των ανέργων. Πάντως υπό το φόβο της ενδοκυβερνητικής ρήξης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός στις προτάσεις της συμπολίτευσης για τη ρύθμιση των οφειλών και το τέλος ακινήτων.

 

Τη δέσμευση ότι εφόσον αναλάβουν την εξουσία, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα βγάλουν τη χώρα «από τη μέγγενη του μνημονίου» έδωσε ο Πάνος Καμμένος, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά υπάρχει κι αλλος δρόμος από το δρόμο του μνημονίου, από το δρόμο που μας οδηγουν οι διεθνείς τοκογλύφο, υπογραμμίζοντας  παράλληλα, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, το οποίο και θα εφαρμόσουν εφόσον αναλάβουν τα ηνία της χώρας.

 

Μετά το Πάσχα και πριν το ταξίδι του Πρωθυπουργού στην Κίνα στα μέσα Μαΐου θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν ο ανασχηματισμός. Τα όσα έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών και την κυβερνητική ασυνεννοησία που υπήρξε φαίνεται πως αναγκάζουν τον Α. Σαμαρά να αλλάξει ρότα και να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, ένας ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται ενώ την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στην κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός θα ήθελε οι αλλαγές αυτές να γίνουν μετά τον συνέδριο της ΝΔ που θα γίνει στα τέλη Ιουνίου ώστε να μην υπάρξουν γκρίνιες και διαμαρτυρίες από στελέχη που δεν θα υπουργοποιηθούν ή από εκείνα που θα τεθούν εκτός υπουργικού συμβουλίου.

 

Συζητήσεις και θυμό προκαλεί η εκδίκαση της υπόθεσης του παιδεραστή – προπονητή που έμεινε γνωστός στην κοινωνία του Ρεθύμνου ως ο «ανώμαλος με τη φόρμα». Μετά την τέταρτη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά διέκοψε για τις 16 Μαΐου. Μάλιστα. εκπληξη προκάλεσε σε όλους για ακόμα μία φορά ο κυνισμός του κατηγορούμενου για ασέλγεια σε βάρος 53 ανηλίκων. Ο αποκαλούμενος ως «ανώμαλος της Κρήτης» εξακολουθεί να προκαλεί και να ερεθίζει τον θυμό όσων δεν μπορούν να φανταστούν πώς αυτός ο άνθρωπος βεβήλωσε την τιμή ανήλικων παιδιών.

 

Στον αέρα απειλούν να τινάξουν τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι καθηγητές. Η ΟΛΜΕ προχωρά σε κινητοποιήσεις προαναγγέλλοντας μπαράζ απεργιών, ακόμα και μέσα στο Μάιο, οπότε και έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι πανελλαδικές. Αιτίες του νέου μετώπου της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με την κυβέρνηση είναι μια σειρά μέτρων που προωθεί το υπουργείο Παιδείας και αποτελούν «κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς, όπως η αύξηση των ωρών διδασκαλίας και η προώθηση περίπου 10.000 απολύσεων αναπληρωτών από το Σεπτέμβριο.

Αλέξανδρος Πήχας

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.