Δελτίο Ειδήσεων (01/10/12)

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα τα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στην Ελλάδα το μήνα Ιούνιο έφτασε στο ποσοστό του 24,4% ενώ το ποσοστό που αντιπροσωπεύει τους άνεργους νέους (κάτω των 25 ετών) αγγίζει το 55,4%.

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη η προθεσμία καταβολής δόσεων, φόρων και οφειλών στις εφορίες ολόκληρης της χώρας καθώς η τριήμερη απεργία της προηγούμενης εβδομάδας δημιούργησε το αδιαχώρητο στις περισσότερες ΔΟΥ της επικράτειας από πολίτες που δεν πρόλαβαν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) εκφράζοντας την εναντίωσή τους στα νέα «αντιλαϊκά μέτρα» που αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση καθώς όπως σημειώνουν είναι ο μόνος τρόπος «για να ανατραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση τον ελληνικό λαό».

Παράταση πέντε ημερών δίνεται στους συνταξιούχους του ΙΚΑ που δεν έχουν απογραφεί δια της φυσικής παρουσίας τους στα αρμόδια γραφεία και ανέρχονται στους 150.000. Έτσι σε όσους από τους έως τώρα δικαιούχους δεν προχωρήσουν μέχρι τις 5 Οκτωβρίου στην εν λόγω ενέργεια δεν θα καταβληθεί η σύνταξη του επόμενου μήνα.

  Σε εξέλιξη βρίσκεται μέχρι και αυτήν την ώρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, «Ξένιος Ζευς», στην Πάτρα με σκοπό την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς από τις 06:00 το πρωί έχουν προσαχθεί 325 αλλοδαποί ενώ έχουν συλληφθεί 202 οι οποίοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.