Δελτίο ειδήσεων (02/10/12)

  Μη καρποφόρα αποδείχθηκε και η σημερινή μέρα διαπραγματεύσεων μεταξύ Τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης καθώς δεν φάνηκε να υπάρχει ουσιαστική σύγκληση στα προτεινόμενα μέτρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι η τριμελής επιτροπή επιμένει στην περικοπή συντάξεων ακόμη και για ποσά κάτω των 1.000 ευρώ.

Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη έχει φτάσει η “Λίστα Λαγκαρντ” με τα ονόματα των 2.000 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε ελβετικές τράπεζες, η οποία και αναμένεται να παραδοθεί από τον ίδιο εντός 48 ωρών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Στην υπογραφή της απόφασης για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων  του Ιουλίου και του Αυγούστου προχώρησε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συγκεκριμένα το ποσό των 129.466.835,35 ευρώ έχει εγκριθεί και θα καταβληθεί άμεσα από τους δήμους ολόκληρης της χώρας σε 183.270 δικαιούχους.

Απώλειες της τάξεως των 300 έως 500 εκατ. ευρώ από φορολογικά έσοδα φαίνεται να έχει το ελληνικό κράτος από το λαθρεμπόριο καυσίμων σε ετήσια βάση. Όπως τονίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους μηχανισμούς καταπολέμησης του φαινομένου, το οποίο σύμφωνα και με πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ, κοστίζει στην ελληνική κοινωνία 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Χωρίς ασφάλιση απασχολείται ένας στους τρεις εργαζόμενους στην Ελλάδα σύμφωνα με τους ελέγχους του Σώματος  Επιθεώρησης Εργασίας κατά το πρώτο επτάμηνο του 2012 στους κλάδους του επισιτισμού – τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 57,2% αυτών είναι Έλληνες και το 42,8% αλλοδαποί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.