Δελτίο Ειδήσεων 09-04-2014

ypourgrio oikonΜε τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για την αναμενόμενη έξοδο της χώρας στις αγορές κλείνει ένας τετραετής κύκλος όπου μοναδική πηγή δανεισμού για τη χώρα μας ήταν ο μηχανισμός στήριξης και τα μνημόνια.

 

apergia1 (1)Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας. Χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα έδωσαν βροντερό «παρών» στις συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

 

syriza-neo-sima-emblima-logotupo-koumoundourouΑντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί η επικείμενη έξοδος της χώρας στις αγορές. «Δανείζονται με 5%, αντί για το ισχύον 1,5%, αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κάνουν την πιο ακριβή εκλογική καμπάνια, με δημόσιο χρήμα!», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

 

empΜεγάλο σκάνδαλο από στελέχη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με την μη δήλωση εισπράξεων 82 εκατ. ευρώ από ερευνητικά προγράμματα του Ιδρύματος, οι οποίες εξαϋλώθηκαν από τους ειδικούς λογαριασμούς, εντόπισε μετά από πολύμηνη έρευνα το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με τα στελέχη των ελεγκτών του Υπουργείου Οικονομικών η «εξαφάνιση» αυτών των χρημάτων αντιστοιχεί σε φοροδιαφυγή της τάξης των 21 εκατ. ευρώ από το ΕΜΠ.

 

ee-hpaΜετά την ολομέτωπη επίθεση των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ΕΕ και Κίεβο αυξάνουν τις πιέσεις προς τη Μόσχα με το βλέμμα στις εξεγέρσεις που γίνονται στις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας από φιλορώσους διαδηλωτές. Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας και Ουκρανίας θα συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα.

 

mateo retsiΤον νέο χάρτη για την οικονομία παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, επιβεβαιώνοντας τη μείωση των εισφορών στους χαμηλόμισθους. Τα μέτρα που εγκρίναμε μας επιτρέπουν να σεβαστούμε την δέσμευσή μας να μειώσουμε κατά 80 ευρώ τον μήνα τις κρατήσεις που επιβάλλονται στους υπαλλήλους που κερδίζουν μέχρι 20.000 ευρώ τον χρόνο, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

 

Alex

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.