Δελτίο Ειδήσεων 01-03-2014

troikaΗ κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, που υπολογίζεται πλέον στα 730 -750 εκατ. ευρώ, αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και ήταν το κύριο θέμα της χθεσινής συνάντησης των εκπροσώπων των δανειστών με στελέχη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία εκφράζουν πλέον αμφιβολίες για το αν θα υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

 

GAPKARAMANLIS_534_355Ο Γ. Παπανδρέου επιτίθεται κατά του Καραμανλή »που οδήγησε τη χώρα στη κρίση» αλλά και κατά του Βενιζέλου, που επέτρεψε την τοποθέτηση, από την κυβέρνηση Σαμαρά, του Γ. Παπαθανασίου ως Πρόεδρο στα ΕΛΠΕ. Η επανεμφάνιση του Γ. Παπανδρέου γίνεται με δριμύτατη επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης Καραμανλή, όσο και του Βενιζέλου, αλλά και του Σαμαρά. Αφορμή της επίθεσης είναι η επιλογή του Γιάννη Παπαθανασίου στη θέση του προέδρου των ΕΛΠΕ, υπενθυμίζοντας πως ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή.

 

barbakeios-sarakostiana-agoraΦθηνότερο περίπου κατά 4% είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης αναφέρει ότι «οι μετρήσεις της ΕΣΕΕ στις ιχθυαγορές Αθηνών και Πειραιώς ξεκάθαρα δείχνουν μια μεταβολή των τιμών στα θαλασσινά με μειώσεις τόσο στα φρέσκα όσο και στα κατεψυγμένα που φθάνουν και ξεπερνούν το 10%».

 

oukrania-entasi-stin-krimaiaΣύμφωνα με  ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε την έγκριση του κοινοβουλίου για την χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη περιοχή αυτή της Ουκρανίας και «της απειλής για τη ζωή των Ρώσων πολιτών, των συμπατριωτών μας και του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος».Την ίδια ώρα οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να καταλαμβάνουν ανεμπόδιστες στρατηγικά σημεία εδραιώνοντας την παρουσία τους και συγχρόνως φτιάχνοντας ένα στάτους κβο στην περιοχή.

 

giatroi xwris sunoraΤον προβληματισμό τους για την τύχη δεκάδων χιλιάδων ασθενών εκφράζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) έπειτα από την εντολή που έλαβαν από την κυβέρνηση της Μιανμάρ να σταματήσουν όλες τις δράσεις τους στη χώρα. Οι MSF βρίσκονται σε διάλογο  με την κυβέρνηση της Μιανμάρ με αίτημα να επιτρέψει στο προσωπικό τους  να αναλάβει ξανά τις κρίσιμες ιατρικές δράσεις τους σε  ολόκληρη τη χώρα και να συνεχίσουν να προσφέρουν περίθαλψη σε χιλιάδες ασθενείς.

Alex

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.