Δελτίο Ειδήσεων 10-03-2014

vouli12Τα 732 έχουν φτάσει τα προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας από ΜΚΟ που χρηματοδότησε το Υπουργείο Εξωτερικών μέσω της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) την περίοδο 2000-2010. Aυτό προκύπτει από γραπτή απάντηση που απέστειλε στη Βουλή ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, στον Βουλευτή της ΝΔ Αργύρη Ντινόπουλο.

 

syrizaΒολές κατά της κυβέρνησης και των τραπεζιτών εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests. Δεσμεύεται ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση θα θέσει άμεσα υπό δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο τις τράπεζες, που χρησιμοποιούν δημόσιο χρήμα και θα εφαρμόσει μια πολιτική βασισμένη στην ανάπτυξη και όχι στη συνέχιση της λιτότητας.

 

ariospagosΑναίρεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας με την οποία αθωώθηκαν 42 κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις μετοχές-φούσκες του Χρηματιστηρίου άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Ο εισαγγελικός λειτουργός κρίνει πως η αθωωτική απόφαση δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

 

tsiprasΑπευθείας αντιπαράθεση με τους συνυποψηφίους του για την Κομισιόν ζητά ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος συνεχίζει την ευρωπαϊκή του εκστρατεία ως επικεφαλής της Αριστεράς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται σήμερα στο Δουβλίνο, αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση κατά της μνημονιακής πολιτικής στρέφοντας τα πυρά του τόσο κατά της ελληνικής κυβέρνησης όσο και κατά των Ευρωπαίων.

 

oie-oukraniaΤην πιθανότητα υπογραφής συμφωνίας εταιρικής σχέσης Ουκρανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θα αποτελέσει εμβάθυνση των σχέσεων της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας με τους «28», στις 21 Μαρτίου, ανακοίνωσε ο μεταβατικός υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεσχίτσια. Η Ουκρανία ανακοίνωσε εξάλλου ότι εξετάζει προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια κατά της Ρωσίας για το ζήτημα της χερσονήσου της Μαύρης Θάλασσας.

 

62c39b56c1f14a0540735003a3239336_XLΜυστήριο συνεχίζει να καλύπτει την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες, με τις αρχές της Μαλαισίας να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, μεταξύ των οποίων και αυτό της αεροπειρατείας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών.

 

Alex

 

Αλέξανδρος Πήχας

alexpi.roadstory@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.